Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ - iefimerida.gr

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ εξαιτίας επιπλοκών από χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Ο Χάβελ ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Τσεχίας, από τις 2 Φεβρουαρίου 1993 ως τις 2 Φεβρουαρίου 2003 ενώ είχε παίξει σημαντικό ρόλο στη λεγόμενη Άνοιξη της Πράγας του 1968 και τη Βελούδινη επανάσταση του 1989, την κατάρρευση δηλαδή του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Τσεχοσλοβακία.

Ο Βάτσλαβ Χάβελ υπήρξε πολύ γνωστός θεατρικός συγγραφέας μέσα και έξω από τη Τσεχοσλοβακία. Τα έργα του είχαν απαγορευθεί από το καθεστώς, ο ίδιος όμως συνέχισε να γράφει θεατρικά και δοκίμια.
Στράφηκε ενεργότερα στην πολιτική από το 1977 όταν υπέγραψε τη Χάρτα 77, ένα μανιφέστο υπέρ των πολιτικών αλλαγών στη χώρα.

Στις δεκάδες διακρίσεις του συμπεριλαμβάνονται τα βραβεία Ούλοφ Πάλμε και το Προεδρικό Μετάλιο Ελευθερίας, το μεγαλύτερο βραβείο αμερικανού πολίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ