Η Λαγκάρντ κρούει των κώδωνα του κινδύνου για το 2012 - iefimerida.gr

Η Λαγκάρντ κρούει των κώδωνα του κινδύνου για το 2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία το 2012 με την Κριστίν Λαγκάρντ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επιδείνωση της κρίσης, με χαρακτηριστικά της δεκαετίας του 1930.

Σε ομιλία της σε συνέδριο στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι η κρίση όχι μόνο εξελίσσεται, αλλά κλιμακώνεται και πρόσθεσε ότι εάν δεν συνεργαστούν όλες οι χώρες η ανθρωπότητα κινδυνεύει να πέσει σε μια βαθιά οικονομική ύφεση με χαρακτηριστικά της δεκαετίας του ΄30.

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι την αρχή πρέπει να κάνουν τα μέλη της ευρωζώνης, αλλά ταυτόχρονα έκανε έκκληση και σε άλλες χώρες να συμβάλουν στη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Εντωμεταξύ, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπίνι, σε νέο του άρθρο του προειδοποιεί για πολύ σοβαρή ύφεση και μας καλεί να δέσουμε τις ζώνες μας για το 2012. «Δέστε τις ζώνες σας, θα είναι μια χρονιά γεμάτη αναταράξεις!», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουμπινί, προσθέτοντας ότι η επιδείνωση της κατάστασης είναι βέβαιη εξαιτίας των προβλημάτων χρέους, της έλλειψης ανταγωνιστικότητας και της αυστηρής δημοσιονομικής κατάστασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ