Πρόεδρος Παραολυμπιονικών σε Τσίπρα: Μας ισοπεδώσατε - iefimerida.gr

Πρόεδρος Παραολυμπιονικών σε Τσίπρα: Μας ισοπεδώσατε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους Παραολυμπιονίκες τίμησε την Παρασκευή στη Βουλή, σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Παρόντες στη Βουλή ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βουτσης, ο Πρόεδρος της ΝΔ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Την Χρυσή Αυγή εκπροσώπησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κεγκέρογλου, το Ποτάμι ο κ. Μαυρωτάς και τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε: Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας καλωσορίζουμε. Καταρχήν θέλω να σας συγχαρώ για τα αποτελέσματα και το ήθος σας. Με τη δική σας προσπάθεια ενδυναμώνει ο αγώνας για να διατηρηθούν οι αξίες του Ολυμπιακού πνεύματος.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης ο πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, κ. Φουντουλάκης απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «στα άτομα με αναπηρία κάθε περικοπή είναι πιο βαριά από ότι στα άλλα άτομα».

«Ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές αναπηρικές συντάξεις μας ισοπέδωσε. Καταλαβαίνουμε τους εκβιασμούς του ξένου παράγοντα και τις προσπάθειές σας για να ανατρέψετε την κατάσταση. Όμως κατανοήστε μας. Εγώ που είμαι ανάπηρος με 80% δεν είναι δυνατόν να πληρώνω ΕΝΦΙΑ το ίδιο με τους επιχειρηματίες», υπογράμισε ο Γιώργος Φουντουλάκης εξηγώντας ότι πλήρωνε 65 ευρώ «και τώρα πληρώνω 340 ευρώ».

«Θέλουμε στήριξη από την πολιτεία» ήταν η κραυγή του προέδρου της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής που συμπλήρωσε: «Δεν ζητώ να μας επιστρέφουν όσα άδικα μας πήρανε όμως θέλω να σταματήσουν οι περικοπές στους ανάπηρους».

Πρόεδρος Παραολυμπιονικών σε Τσίπρα: Μας ισοπεδώσατε | iefimerida.gr 0

Το μήνυμα του Γ. Πολυχρονίδη, ασημένιου Παραολυμπιονίκη, που συγκλόνισε:

Είχα την τύχη και την ευτυχία να κατακτήσω 4 μετάλλια. Η πορεία απαιτεί υπεράριθμες προσπάθειες για να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να αναδειχθείς στον καλύτερο αθλητή του κόσμου. Τα προβλήματά μας, καθιστούν το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο. Χωρίς τους γονείς μας τίποτα δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα", είπε χαρακτηριστικά. Κύριε πρωθυπουργέ, υπουργοί, και βουλευτές δυο ζητήματα πρέπει να επιλύσετε άμεσα. Είμαστε αδιόριστοι. Οι αθλητές δεν έχουν κανένα εισόδημα μόνο τη στήριξη της οικογένειας. Είναι γεγονός ότι ακόμη και οι κορυφαίοι αθλητές δεν έχουν λάβει τις νόμιμες αμοιβές από το 2013 μέχρι σήμερα. Κύριε πρωθυπουργέ εμείς οι αθλητές ζητάμε μόνο αυτά που όρισε ο νόμος έχοντας ήδη υποστεί τεράστιες περικοπές. Σας ευχαριστούμε για τις τιμές αλλά μην μείνετε μόνο σε αυτές.

Πρόεδρος Παραολυμπιονικών σε Τσίπρα: Μας ισοπεδώσατε | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε νόμο με τον οποίο θα ορίζεται πως το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

Πρόεδρος Παραολυμπιονικών σε Τσίπρα: Μας ισοπεδώσατε | iefimerida.gr 2
Πρόεδρος Παραολυμπιονικών σε Τσίπρα: Μας ισοπεδώσατε | iefimerida.gr 3


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ