Τα μήλα είναι στην εποχή τους, διαλέξτε τα πιο σφιχτά και αρωματικά.
Μη σας μπερδεύουν τα πολλά, παρακάτω λόγια. Είναι οι οδηγίες για να κάνετε μόνοι σας μια υπέροχη, υγιεινή ζύμη. Η μηλόπιτα γίνεται πολύ απλά.
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 130 γραμμάρια αλεύρι πλήρες ή ζέας
- 30 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο
- 5-6 κουταλιές σούπας νερό
- 5-6 κουταλιές σούπας λάδι (μισό μισό ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο)
- Μια πρέζα αλάτι
Για την πίτα
- Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τη ζύμη, αγοράστε έτοιμη
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 4 μήλα
- 50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
- 50 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Καθαρίστε τα μήλα και τρίψτε τα με λεμόνι για να μη μαυρίσουν
- Κόψτε χοντρά τα μήλα και ανακατέψτε τα με τα καρύδια και τις σταφίδες
- Σε ένα μπολάκι χτυπήστε έντονα το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέστε την κρέμα γάλακτος
- Απλώστε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι και βάλτε το μείγμα μήλων
- Απλώστε τo μείγμα με την κρέμα γάλακτος παντού και τυλίξτε τη ζύμη στις άκρες όμορφα
- Ψήστε για 40 λεπτά
- Οταν βγάλετε την μηλόπιτα ρίξτε ζάχαρη άχνη, για ομορφιά