fbpx Μηλόπιτα, πολύ εύκολη | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Μηλόπιτα, πολύ εύκολη

Μηλόπιτα, πολύ εύκολη
06|10|2016 | 15:57

Τα μήλα είναι στην εποχή τους, διαλέξτε τα πιο σφιχτά και αρωματικά.

Μη σας μπερδεύουν τα πολλά, παρακάτω λόγια. Είναι οι οδηγίες για να κάνετε μόνοι σας μια υπέροχη, υγιεινή ζύμη. Η μηλόπιτα γίνεται πολύ απλά.

Υλικά
Για τη ζύμη:

  • 130 γραμμάρια αλεύρι πλήρες ή ζέας
  • 30 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο
  • 5-6 κουταλιές σούπας νερό
  • 5-6 κουταλιές σούπας λάδι (μισό μισό ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο)
  • Μια πρέζα αλάτι

Μηλόπιτα, πολύ εύκολη | iefimerida.gr 0

Για την πίτα

  • Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τη ζύμη, αγοράστε έτοιμη
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 μήλα
  • 50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
  • 50 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι

Μηλόπιτα, πολύ εύκολη | iefimerida.gr 1

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Καθαρίστε τα μήλα και τρίψτε τα με λεμόνι για να μη μαυρίσουν
  • Κόψτε χοντρά τα μήλα και ανακατέψτε τα με τα καρύδια και τις σταφίδες
  • Σε ένα μπολάκι χτυπήστε έντονα το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέστε την κρέμα γάλακτος
  • Απλώστε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι και βάλτε το μείγμα μήλων
  • Απλώστε τo μείγμα με την κρέμα γάλακτος παντού και τυλίξτε τη ζύμη στις άκρες όμορφα
  • Ψήστε για 40 λεπτά
  • Οταν βγάλετε την μηλόπιτα ρίξτε ζάχαρη άχνη, για ομορφιά

Μηλόπιτα, πολύ εύκολη | iefimerida.gr 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ