15 χρόνια από το γκολ του Μπέκαμ απέναντι στην Ελλάδα – Η αρχή ενός θριάμβου [βίντεο] - iefimerida.gr

15 χρόνια από το γκολ του Μπέκαμ απέναντι στην Ελλάδα – Η αρχή ενός θριάμβου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 6 Οκτωβρίου του 2001, ο Οτο Ρεχάγκελ καθόταν στην άκρη του πάγκο στο «Ολντ Τράφορντ». Ηταν το τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ του 2002, το οποίο σημάδεψε την αρχή του ελληνικού θριάμβου αλλά και την αποκατάσταση των σχέσεων του Ντέιβιντ Μπέκαμ με το κοινό της Αγγλίας.

Το ρολόι σημάδευε το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Αγγλία ήταν πίσω στο σκορ 2-1 από τα γκολ του Χαριστέα και του Νικολαϊδη και χρειαζόταν τουλάχιστον την ισοπαλία ώστε στην ισοβαθμία με τη Γερμανία να αποφύγει τα μπαράζ και να πάρει την πρόκριση απευθείας για τα γήπεδα της Απω Ανατολής.

Τα «τρία λιοντάρια» κέρδισαν φάουλ 25 μέτρα από την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη. Η εκτέλεση θα γινόταν σημείο αναφοράς στις ποδοσφαιρικές γενιές που ακολούθησαν εντός και εκτός Νησιού.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έστησε την μπάλα, στο γήπεδο όπου λατρευόταν. Τρία χρόνια πριν, στο Μουντιάλ της Γαλλίας, το υψωμένο μεσαίο του δάχτυλο προς τους οπαδούς της Αγγλίας που τον έβριζαν, θα κατέστρεφε τις σχέσεις τους. Τώρα, είχε έρθει η στιγμή της συμφιλίωσης.

Η μπάλα έφυγε από το δεξί του πόδι και κατευθύνθηκε στο παραθυράκι της εστίας του Νικοπολίδη. Εκσταση. Το «Ολντ Τράφορντ» σείεται, η κεντρική κάμερα δυσκολεύεται να ακολουθήσει τον ξέφρενο πανηγυρισμό του τότε άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο κόσμος αποθεώνει τον Μπέκαμ. Την επόμενη μέρα, ο αγγλικός Τύπος υποκλίνεται στα πόδια του αρχηγού για την ιστορική, όπως αποδείχθηκε, εκτέλεση φάουλ.

Η άλλη πλευρά

Την ίδια στιγμή, οι Ελληνες ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, έσκυβαν το κεφάλι. Το ματς δεν είχε βαθμολογική σημασία, όμως μια νίκη απέναντι στην Αγγλία εκτός έδρας θα ήταν το καλύτερο ψυχολογικό ντοπάρισμα ενόψει των προκριματικών του Euro 2004.

Ο Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος βρισκόταν λίγους μήνες στον πάγκο της γαλανόλευκης, κατάφερε να μεταδώσει στους διεθνείς, μόνο το θετικό κομμάτι εκείνης της εμφάνισης. Πως εκείνη η Εθνική ομάδα μπορούσε να χτυπήσει οποιαδήποτε ομάδα έβρισκε απέναντί της.

Τελικά, σε μια διαδρομή 2,5 ετών ο Γερμανός αποδείχθηκε προφητικός. Την στιγμή που οι Αγγλοι πανηγύρισαν για το γκολ που έμεινε στην ιστορία, οι Ελληνες ξεκίνησαν να γράφουν τη δική τους πορεία προς την κορυφή της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ