Εικόνες αποκάλυψης στις Φιλιππίνες από τροπική καταιγίδα - iefimerida.gr

Εικόνες αποκάλυψης στις Φιλιππίνες από τροπική καταιγίδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενος άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα που σάρωσε τις νότιες Φιλιππίνες, ενώ οι καταστροφές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις θυμίζουν εικόνες αποκάλυψης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού τουλάχιστον 436 είναι οι νεκροί ενώ εκατοντάδες ακόμη άτομα αγνοούνται. Η τροπική καταιγίδα Ουάσι έπληξε την περιοχή Μιντανάο στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις που αύξησαν το επίπεδο του νερού σε πολλά ποτάμια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Μπενίτο Ράμος, αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τονίζοντας μάλιστα, ότι τα καιρικά φαινόμενα έγιναν πιο έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τουλάχιστον δέκα χωριά έχουν πλημμυρίσει από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ σωστικά συνεργεία ψάχνουν μέσα στα νερά για τυχόν επιζώντες με 10.000 στρατιώτες να βοηθούν το έργο των διασωστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ