Κόκκαλης (ΑΝΕΛ): Υπέρ του δημοψηφίσματος για την εκκλησία - iefimerida.gr

Κόκκαλης (ΑΝΕΛ): Υπέρ του δημοψηφίσματος για την εκκλησία

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός πώς θέλει το ρόλο της Εκκλησίας τάχθηκε ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης.

«Είναι πολύ μεγάλο θέμα, είμαι υπέρ ενός δημοψηφίσματος, διότι το έθεσε ο Πρωθυπουργός στη συνταγματική αναθεώρηση, για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον 102 FM της ΕΡΤ3 και πρόσθεσε: «Ας αποφασίσει ο λαός πως θέλει τον ρόλο της Εκκλησίας. Αν συμφωνεί με αυτόν τον ρόλο που έχει σήμερα, αν τον θέλει διαφορετικό και εν πάση περιπτώσει είναι ένας διάλογος που θα γίνει και με την συνταγματική αναθεώρηση».

Ο κ. Κόκκαλης παραδέχθηκε ότι «παρόλο που μπήκε μια τάξη στα σχολεία», στο θέμα των θρησκευτικών «έγιναν βιαστικές κινήσεις» σημειώνοντας, παράλληλα, ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι πρέπει να ερωτηθούν αρχικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΛ Κόκκαλης δημοψήφισμα Εκκλησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ