Δυο μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια -Τι σημαίνουν για την υγεία σας [εικόνα] - iefimerida.gr

Δυο μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια -Τι σημαίνουν για την υγεία σας [εικόνα]

Φωτογραφία: Tumblr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λένε πως οι μαύροι κύκλοι αποτελούν σημάδι κακού ύπνου και έχουν συνδεθεί με την κούραση. Ομως δεν είναι έτσι.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μαύρους κύκλους και ας κοιμούνται καλά και ας βάζουν κρέμες στην περιοχή αυτή. Ο,τι και να έχουν κάνει (ακόμα και πατάτες έχουν βάλει κάτω από τα μάτια), οι μαύροι κύκλοι είναι εκεί και τους κάνουν να θυμίζουν πάντα.

Δυο μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια -Τι σημαίνουν για την υγεία σας [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Giphy

Τι μπορεί, όμως, να σημαίνουν;

Μπορεί να συνδέονται με αλλεργίες

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, κάποιες αλλεργίες μπορεί να προκαλούν τους ενοχλητικούς αυτούς κύκλους. Και αυτό εξαιτίας του δέρματος της περιοχής, που είναι αρκετά λεπτό, με αποτέλεσμα όταν τα αγγεία διαστέλλονται, εξαιτίας των αλλεργιών, να δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι.

«Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να απελευθερώσουν ενώσεις, που ονομάζονται ισταμίνες, που κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται», αναφέρεται.

Μπορεί να σημαίνουν ρινική συμφόρηση

Μια κοινή αιτία είναι αυτή. Οταν η μύτη σας δεν έχει πρόβλημα, αυτό βγαίνει στα μάτια σας. Αυτό που προτείνεται είναι να ξεπλύνετε τα ιγμόρεια με διάλυμα θαλασσινού νερού για να ανακουφίσετε και τη μύτη σας και τους μαύρους κύκλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαύροι κύκλοι αιτίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ