5+1 θεατρικές κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα [εικόνες] - iefimerida.gr

5+1 θεατρικές κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έφτασε η περίοδος για τις πρώτες θεατρικές πρεμιέρες του χειμώνα.

Λίγο η κρίση, λίγο η καθημερινότητα, κοινό και επιχειρηματίες, έχουν στις επιλογές τους και από μία κωμωδία.

Αυτές τις ημέρες έχουμε και την πρώτη φουρνιά από πρεμιέρες στη θεατρική Αθήνα.


«Βάφ' τα μαύρα» στο θέατρο Λαμπέτη

5+1 θεατρικές κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα [εικόνες]   | iefimerida.gr 0

Απο το δίδυμο των επιτυχιών, Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου. Μια καινούργια κωμωδία με επίκεντρο τα έγκατα της ελληνικής οικογένειας. Ένας εύπορος ηλικιωμένος που ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θανάσης Γιαμπούρογλου, πεθαίνει. Γύρω από το φέρετρό του στήνεται μια μάχη συγγενών που σφάζονται για την περιουσία του.
Μία πληθώρα δημοφιλών ηθοποιών επί σκηνής: (αλφαβητικά): Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Σπύρος Κυριάκος, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου.

«Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα» στο Θέατρο Βέμπο

5+1 θεατρικές κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα [εικόνες]   | iefimerida.gr 1

Ο Πιέρ, η Τερέζα, η Ζοζέτ, ο Ζαν Ζακ, η μαντάμ Νταγκαλάκοβα και ο Φέλιξ, παραμονές Χριστουγέννων, στο σαλόνι του σπιτιού, που αποτελεί την βάση της τηλεφωνικής γραμμής συμπαράστασης «Η ζωή είναι γλυκιά». Ηθοποιοί δοκιμασμένοι στην κωμωδία, Σοφία Βογιατζάκη, Τζόυς Ευείδη, Κώστας Ευριπιώτης Άννα Κουρή, Φώτης Σεργουλόπουλος, Χρήστος Σιμαρδάνης, Χρήστος Ζαχαριάδης, στο δοκιμασμένο στο παρελθόν έργο των Ρεππα – Παπαθανασίου.


«Το ψέμα» στο Μικρό Παλλάς

5+1 θεατρικές κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα [εικόνες]   | iefimerida.gr 2

Η νέα άπαιχτη κωμωδία του πιο δημοφιλούς σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Florian Zeller,«Το Ψέμα» παρουσιάζεται στο Μικρό Παλλάς.
Ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, o Κωνσταντίνος Κάππας και η Μυρτώ Αλικάκη θα μάθουν πως ένα μικρό ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών.
Μια βραδιά για δύο φιλικά ζευγάρια που πορεύονται χρόνια μαζί. Το ένα ζευγάρι, η Άλις και ο Πωλ. Το άλλο ζευγάρι, ο Μισέλ και η Λωράνς. Η Άλις έχει δει στο δρόμο τον Μισέλ να φιλιέται με μια άγνωστη γυναίκα. Θα το πει στη Λωράνς; Πώς θα κυλήσει η βραδιά;


..Με δύναμη από πέρσι

«Ο θεατροποιός» στο Πόρτα

5+1 θεατρικές κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα [εικόνες]   | iefimerida.gr 3

Ο «Θεατροποιός», του Τόμας Μπέρνχαρντ σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και το Νίκο Χατζόπουλο σε ένα ρόλο-σταθμό στην πορεία του, χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα της περσινής σεζόν. Ο θεατροποιός Μπρουσκόν φτάνει με τον περιπλανώμενο θίασό του, δηλαδή το γιο, την κόρη και τη γυναίκα του, στο πανδοχείο μιας λιλιπούτειας κοινότητας, προκειμένου να παίξουν για ένα μόνο βράδυ το μοναδικό έργο του Μπρουσκόν, τον “Τροχό της Ιστορίας”. Η μετάφραση είναι του Πέτρου Μάρκαρη. Με τους: Νίκο Χατζόπουλο, Νικήτα Αναστόπουλο, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Άρη Μπαλή, Κλεοπάτρα Τολόγκου.

«Για όνομα...» στο θέατρο Αλίκη

5+1 θεατρικές κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα [εικόνες]   | iefimerida.gr 4

Η πολυσυζητημένη σύγχρονη κωμωδία των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patellière «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ...» που χειροκρότησαν περισσότεροι από 100.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλίκη. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Φάνης Μουρατίδης, η Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος.
Όλα γίνονται για το όνομα που θα πάρει ένα αγέννητο παιδί. Όταν ο πατέρας του λέει ότι θα το βγάλει Αδόλφο, ξεκινούν τα ευτράπελα.


«Το δάνειο» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

5+1 θεατρικές κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα [εικόνες]   | iefimerida.gr 5

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το έργο του Τζόρντι Γκαλθεράν «Το δάνειο». Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο, την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.
Ο Αντόνιο ζητά να πάρει ένα δάνειο, αλλά η μόνη εγγύηση που διαθέτει είναι… ο λόγος της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να του το χορηγήσει, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα αποπλανήσει τη γυναίκα του, αφού το μοναδικό του όπλο είναι η ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες!

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Παντελής Δεντάκης. Παίζουν: Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Σαρακατσάνης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραστάσεις κωμωδίες Αλίκη Λαμπέτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ