Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά τη Μαρέβα Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά τη Μαρέβα Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η παράδοση... trend; Η απάντηση έρχεται μέσα απο τη συζήτηση με το σχεδιαστικό δίδυμο του Zeus και Dione.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και η εκπομπή «Από αγκάθι ρόδο» ακολουθεί το νήμα τού fashion upcycling, την τάση που ακολουθούν όλο και περισσότεροι νέοι σχεδιαστές και στη χώρα μας, οι οποίοι εμπνέονται από τις φόρμες, τα υλικά και τις τεχνοτροπίες του παρελθόντος.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά τη Δήμητρα Κολοτούρα και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι ιδιοκτήτριες μιας νέας ελληνικής εταιρίας που «επενδύει» στην ιστορία του ελληνικού ενδύματος, αναδεικνύοντας τη δωρικότητα της αρχαιοελληνικής γραμμής σε φρέσκα, σύγχρονα σχέδια, δημιουργώντας αξεσουάρ εμπνευσμένα από παραδοσιακά κεντήματα.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά τη Μαρέβα Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Μέσα σε ένα καλά κρυμμένο δρομάκι στου Ψυρρή βρίσκεται το νεοκλασσικό που φιλοξενεί όλη την ομάδα που δημιουργεί το στιλ που αντιπροσωπεύει την εικόνα του Zeus και Dione. Φιλόξενα νεανικά πρόσωπα που δουλεύουν σε ενα πολύ όμορφο που δίνει την αίσθηση οτι μπαίνεις σε ένα καλόγουστο σπίτι.

«Την Μαρεβα την ήξερα απο τότε που επέστρεψα στην Ελλάδα σαν Οικονομολόγο. Ήταν πάντα μια χαλαρή και καλόγουστη γυναίκα. Την γοητευτική Δημητρα Κολοτουρα την γνώρισα τώρα». Μας λέει ο Νικόλ Αλεξανδροπούλου σκηνοθέτης της εκπομπής.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά τη Μαρέβα Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

«Είναι ένα δίδυμο που συνδέονται από μακρόχρονη φιλιά, κοινό γούστο και συμπληρώνουν η μια την άλλη. Μείναμε αρκετές ώρες στο χώρο τους για το γύρισμα. Η Μαρεβα και η Δημητρα, η Λυδα, η Λιβτα η πατρονιστα, οι μοδίστρες, ένας γυναικωνίτης που δουλεύει εντατικά και συλλογικά.

Κουβεντιάσαμε ο Γιωργος η Μαρεβα η Δημητα κι εγω πολυ ώρα πριν το γύρισμα για όλο αυτο το ταξίδι τους στο Σουφλι, στην Κρήτη, στα νησιά σε μοναστήρια όταν ψάχνανε τις πρώτες ύλες και προσπαθούσαν να αναβιώσουν τις παραδοσιακές τεχνικές.

Άκουγα την Μαρεβα να μιλάει και να παραπονιέται για δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά με τον τρόπο που κάνουν όλοι οι Έλληνες αλλά και ξένοι που επιχειρούν στις σημερινές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο».

Ενα δίδυμο γυναικών, όμορφες, μητέρες, ενδιαφέρουσες με όρεξη για δουλειά, χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

«Μιλήσαμε την επόμενη μέρα με την Δήμητρα και την Μαρεβα για το υλικό για το αν έχω αυτό που χρειάζεται κλπ. Το ίδιο βράδυ είδα την Μαρεβα κάπου στις ειδήσεις σε ένα δημόσιο γεγονός δίπλα στον σύζυγο της Κυριάκο Μητσοτακη.
Σκέφτηκα ότι πάντα οι γυναίκες έχουμε πολύ περισσότερη δουλειά από τους άντρες μας. Αλλά μάλλον επειδή μπορούμε!» καταλήγει η Νικόλ Αλεξανδροπούλου.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής

Από την Αθήνα στο Αργος

Στην ίδια εκπομπή, η κάμερα ταξιδεύει στο Άργος για να συναντήσει τον Άρη Τζενεβράκη.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά τη Μαρέβα Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2
Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά τη Μαρέβα Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Δημιουργεί παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα και στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στο Ναύπλιο για ένα ταξίδι στα χρώματα, τα υφάσματα και τις ιστορίες των ελληνικών ενδυμάτων.
Το κουβάρι της παράδοσης ξεδιαλύνεται στο σχεδιαστήριο και το νυφικό πουκάμισο της Αστυπάλαιας και οι σαρακατσάνικες στολές κατεβαίνουν ανανεωμένα στις πασαρέλες.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά τη Μαρέβα Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4

«Από αγκάθι ρόδο» Σάββατο 17:30 ΕΡΤ2
Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: Libellula Productions

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ