Πώς γίνονται τα αυγά ποσέ

Εχετε φάει ποτέ αυγά ποσέ; Είναι αγαπημένη συνταγή των Γάλλων και Βρετανών.

Είναι η πιο light εκδοχή του αυγού, χωρίς λίπη και λάδια. Γίνεται υπέροχα μελάτο και απολαυστικό, ιδανικό για πρωινό, ή πάνω σε ένα τοστ για κυρίως γεύμα ή με μια σαλάτα, μια φέτα σολωμό, υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να το συνοδεύσεις. Και πολύ εύκολο να γίνει.

Υλικά

  • Αυγά φρέσκα, βιολογικά
  • Νόστιμο γκρίζο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε 2-3 δάχτυλα νερό να βράσει, αλλά να μη κοχλάσει
  • Σπάστε ένα αυγό προσεκτικά σε ένα μπολάκι και ρίξτε το στην επιφάνεια του νερού
  • Σπάστε και το άλλο, ή το τρίτο, όσα έχετε επιλέξει
  • Προσοχή, να μην κολάνε τα αυγά μεταξύ τους
  • Αφήστε να βράσει, χωρίς καπάκι, για 3-4 λεπτά ώσπου το ασπράδι να έχει ωριμάσει και αλλάξει χρώμα. Αν το θέλετε εντελώς μελάτο, αφήστε το 2 λεπτά
  • Με ένα κουτάλι, βάλτε τα αυγά στο πιάτο σας
  • Τρίψτε νόστιμο γκρίζο αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή αυγά ποσέ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ