Πώς γίνονται τα αυγά ποσέ - iefimerida.gr

Πώς γίνονται τα αυγά ποσέ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχετε φάει ποτέ αυγά ποσέ; Είναι αγαπημένη συνταγή των Γάλλων και Βρετανών.

Είναι η πιο light εκδοχή του αυγού, χωρίς λίπη και λάδια. Γίνεται υπέροχα μελάτο και απολαυστικό, ιδανικό για πρωινό, ή πάνω σε ένα τοστ για κυρίως γεύμα ή με μια σαλάτα, μια φέτα σολωμό, υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να το συνοδεύσεις. Και πολύ εύκολο να γίνει.

Υλικά

  • Αυγά φρέσκα, βιολογικά
  • Νόστιμο γκρίζο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε 2-3 δάχτυλα νερό να βράσει, αλλά να μη κοχλάσει
  • Σπάστε ένα αυγό προσεκτικά σε ένα μπολάκι και ρίξτε το στην επιφάνεια του νερού
Πώς γίνονται τα αυγά ποσέ | iefimerida.gr 0
Πώς γίνονται τα αυγά ποσέ | iefimerida.gr 1
  • Σπάστε και το άλλο, ή το τρίτο, όσα έχετε επιλέξει
  • Προσοχή, να μην κολάνε τα αυγά μεταξύ τους
  • Αφήστε να βράσει, χωρίς καπάκι, για 3-4 λεπτά ώσπου το ασπράδι να έχει ωριμάσει και αλλάξει χρώμα. Αν το θέλετε εντελώς μελάτο, αφήστε το 2 λεπτά
  • Με ένα κουτάλι, βάλτε τα αυγά στο πιάτο σας
  • Τρίψτε νόστιμο γκρίζο αλάτι και πιπέρι
Πώς γίνονται τα αυγά ποσέ | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή αυγά ποσέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ