Τσίπρας: Θα απογοητευτούν όσοι προσεύχονται για την ενεργοποίηση του «κόφτη» - iefimerida.gr

Τσίπρας: Θα απογοητευτούν όσοι προσεύχονται για την ενεργοποίηση του «κόφτη»

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το μήνυμα ότι «η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δις για τους πρώτους 9 μήνες του 2016» θα απογοητεύσει αυτούς που προσεύχονται για την ενεργοποίηση του «κόφτη» έστειλε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, αναφέρθηκε στις ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στην σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατομμύρια για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δις για τους πρώτους εννέα μήνες του 2016.

Επικαλούμενος την είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για το εννεάμηνο, είπε ότι είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες όσων «από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό»

Παράλληλα σημείωσε πως «είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του «κόφτη» και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου». Οπως είπε ο Πρωθυπουργός «τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού. Θα πρέπει να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων.»

«Να τρέξουν τα νομοσχέδια»

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και τα οποία αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ