Γιατί τα μοντέλα δεν χαμογελούν στην πασαρέλα; [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί τα μοντέλα δεν χαμογελούν στην πασαρέλα; [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: Instagram @marcjacobs
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα έχετε δει και εσείς. Μοντέλα φορούν πανάκριβα ρούχα, φωτογραφίζονται συνεχώς, όταν βρίσκονται στις πασαρέλες αλλά ποτέ δεν χαμογελούν. Ποτέ.

Αλλοτε έχουν ύφος επιθετικό και άλλοτε σαν να βαριούνται. Πίσω, όμως, από αυτό υπάρχει λόγος, δηλαδή τα μοντέλα δεν είναι χαμογελαστά επίτηδες.

«Αυτά που θέλουν να δείξουν οι δημιουργοί είναι τα ρούχα και όχι τα πρόσωπά μας. Αν χαμογελάμε ο κόσμος εστιάζει την προσοχή του σε εμάς και όχι τα ρούχα», αναφέρει το μοντέλο Μάθιου Βάιλοτ.

Η 18χρονη Κλάρα, από την Σλοβενία, υποστηρίζει πως όταν περπατάει σκέφτεται κάτι θλιβερό, όπως «τη στιγμή που ένα λεωφορείο χτύπησε την γάτα μου με αποτέλεσμα να πεθάνει».

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Prada (@prada) στις Σεπ 22, 2016, 4:12μμ PDT

Τα μοντέλα δεν ήταν πάντα αγέλαστα. Η ιστορικός Λυδία Καμίτσης αναφέρει πως «στην δεκαετία του '60, χαμογελούσαν, χόρευαν και κουνιόντουσαν διαρκώς», ενώ τη δεκαετία του 1980 «τα μοντέλα έπρεπε να έχουν εκφραστική προσωπικότητας». Φέρτε στο νου σας την Σίντι Κρόφορντ.

Ολα, όμως, άλλαξαν, όταν εμφανίστηκαν οι Ιάπωνες σχεδιαστές Yohji Yamamoto και οι Comme des Garçons. Σύμφωνα με την κ. Καμίτσης, «τα μοντέλα άρχισαν ξαφνικά να έχουν μια ομοιόμορφη και ανέκφραστη στάση», με αποτέλεσμα «τα τελευταία χρόνια, να θεωρούνται κρεμαστές».

«Σήμερα οι σχεδιαστές έχουν ένα μινιμαλιστικό όραμα και δε βλέπουν τα μοντέλα ως το ιδανικό θηλυκό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιλέγουν τα μοντέλα να έχουν ουδέτερες εκφράσεις για να ενισχύεται το ένδυμα», τονίζει.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Oscar de la Renta (@oscardelarenta) στις Σεπ 12, 2016, 2:17μμ PDT

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Marc Jacobs (@marcjacobs) στις Σεπ 15, 2016, 12:17μμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μοντέλα χαμόγελα πασαρέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ