WSJ: Υπεραισιόδοξος ο προϋπολογισμός -Φόροι και λιτότητα βάζουν φρένο στην ανάπτυξη - iefimerida.gr

WSJ: Υπεραισιόδοξος ο προϋπολογισμός -Φόροι και λιτότητα βάζουν φρένο στην ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπερβολικά αισιόδοξους χαρακτηρίζουν τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2017 οικονομικοί αναλυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, σχολιάζοντας πως η ελληνική οικονομία εισέρχεται μάλλον σε περίοδο στασιμότητας παρά ανάπτυξης.

Η λιτότητα, οι νέοι φόροι και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που ψηφίστηκαν για την εξασφάλιση της επόμενης δόσης του πακέτου διάσωσης αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη- την οποία το προσχέδιο του προϋπολογισμού εκτιμά στο 2,7%- επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές στην Wall Street Journal.

Εκτιμούν ότι υπάρχουν ενδείξεις, που δείχνουν κάποια σταθεροποίηση της οικονομίας, αλλά η «σφιχτή» δημοσιονομική πολιτική, οι δύσκολες πιστωτικές συνθήκες και μια περιορισμένη εξωτερική ανάπτυξη αναμένεται να περιορίσουν την ανάκαμψη του 2017. Όπως αναφέρει η WSJ, τα τελευταία μέτρα λιτότητας που ψηφίστηκαν από τη Βουλή ώστε να εξασφαλιστεί η επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης, περιλαμβάνει σημαντική αύξηση στις εισφορές, υψηλότερους φόρους καυσίμων και τέλος στους λογαριασμούς τηλεφωνίας, ενώ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους ίσως ψηφιστούν επώδυνες μεταρρυθμίσεις για την αγορά εργασίας.

Η ελάφρυνση του χρέους παίζει κομβικό ρόλο και το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα είναι καθοριστικό για τον αν η Ελλάδα θα καταφέρει να προσελκύσει επενδυτές.

Για να «χρυσώσει το χάπι», αναφορικά με τα μέτρα λιτότηας, η Ελλάδα θέλει να δείξει πως υπάρχει στο τραπέζι κάποιου είδους ελάφρυνση χρέους, με αξιωματούχους στην Αθήνα να λένε πως αναμένουν να ξεπεράσουν τις αντιρρήσεις των δανειστών και πως τους επόμενους μήνες μπορεί να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία για το χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Wsj προϋλογισμός στόχοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ