Μόντι: «Δεν είμαι απελπισμένος, οι θυσίες είναι αναγκαίες» - iefimerida.gr

Μόντι: «Δεν είμαι απελπισμένος, οι θυσίες είναι αναγκαίες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, παρεμβαίνοντας στην βουλή της Ρώμης πριν την τελική υπερψήφιση της δέσμης οικονομικών μέτρων, εξέφρασε την ελπίδα ότι η χώρα θα σωθέι αν όλοι οι Ιταλοί δείξουν το ανάλογο αίσθημα ευθύνης.

«Αν συνεχίσουμε να δείχνουμε αίσθημα ευθύνης, η χώρα μας θα σωθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι οι κύριοι στόχοι της κυβέρνησής του είναι η υπεράσπιση του ενιαίου νομίσματος, για να μπορέσει να ξεπερασθεί η κρίση του δημόσιου χρέους, και να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη.

«Χωρίς τα επείγοντα αυτά μέτρα θα κινδύνευαν οι αποταμιεύσεις, ιδίως οι πιο περιορισμένες, η ευμάρεια που δημιουργήθηκε με θυσίες γενεών, τα πιο χαμηλά εισοδήματα. Ο κίνδυνος, δηλαδή, είναι ύψιστος», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Σχετικά με το αν πρόκειται για την τελευταία δέσμη μέτρων που παρουσιάζεται προς έγκριση στο κοινοβούλιο, ο Μόντι δήλωσε ότι «το εύχεται», αποσαφηνίζοντας ότι «θα εξαρτηθεί από όλους τους πολίτες, από τους επιχειρηματίες, από την πορεία των δημοσίων ομολόγων. Και από την ικανότητα να παρουσιαστεί, η χώρα, ενωμένη και αξιόπιστη, ενώπιον των αγορών».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, πρώην επικεφαλής του πανεπιστημίου Μποκόνι, αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, και, ειδικότερα, στις φοροαπαλλαγές για όσους προσλαμβάνουν εργαζόμενους νεαρής ηλικίας, στη μείωση των φόρων για τα κέρδη που επανεπενδύονται και στην παροχή δανείων στις μικρές επιχειρήσεις.

Ο Μάριο Μόντι επέμεινε, παράλληλα, κατά την παρέμβασή του στην βουλή της Ρώμης, στην ανάγκη πιο αποτελεσματικής χρήσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και στο άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων», με νέα μέτρα υπέρ του ανταγωνισμού, που θα ληφθούν σύντομα.

Σε ότι αφορά τη χθεσινή δήλωση, τέλος, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με την οποία ο Μόντι είναι «απελπισμένος», ο νέος επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θέλησε να καταστήσει σαφές ότι «σήμερα το πρωί, προσπάθησε να αναρωτηθεί με ειλικρίνεια, μέχρι το βαθύτερο σημείο της συνείδησής, αν είναι, όντως, έτσι και η απάντηση είναι ότι νιώθει κάθε άλλο παρά απελπισμένος, διότι, απλούστατα, δεν υπάρχει κανένα λόγος απελπισίας. Νιώθει αισιόδοξος, μια αισιοδοξία την οποία μπορούν να μοιραστούν και οι βουλευτές».ΔΕΝ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ