Πρόταση εκλογής προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση - iefimerida.gr

Πρόταση εκλογής προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να εκλέγεται η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από την βάση πρότεινε ένας εκ των υποψηφίων προέδρων, ο Θανάσης Βαμβίνης.

Σε ανοικτή επιστολή του, ενόψει της ολοκλήρωσης του συνεδρίου, προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την εκλογική διαδικασία στους νέους της ΝΔ, από τους συνέδρους μέχρι την εκλογή προέδρου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαμβίνης προτείνει:

Σύνεδροι

Η ανακοίνωση του αριθμού και των ονομάτων των εκλεγμένων συνέδρων να γίνει ακριβώς στις 22:00 το βράδυ, ενώ και τις δύο προηγούμενες μέρες, δηλαδή την Δευτέρα και την Τρίτη βράδυ, η Διοικούσα Επιτροπή να πραγματοποιήσει ανακοίνωση με την οποία να ανακοινώνει επίσημα τον ακριβή αριθμό των συνέδρων μέχρι την στιγμή εκείνη. Αυτό θα διασφαλίσει τη διαδικασία, καθώς τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε σε πολλά sites και εφημερίδα η είδηση ότι οι ήδη εκλεγμένοι σύνεδροι ήταν 700, την ώρα που στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ήταν εκλεγμένοι 130.

Τρόπος εκλογής του Προέδρου

Το 2009 ο πολιτικός μας φορέας έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Το άνοιγμα στην κοινωνία και την εκλογή του Προέδρου από τη βάση του κόμματος. Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο άλλωστε συνεχίζουμε μέχρι σήμερα να εκλέγουμε τον Πρόεδρο του κόμματος μας από τη βάση. Με αυτόν τον τρόπο ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης,πραγματοποιώντας μία καταπληκτική προεκλογική καμπάνια μίλησε στην καρδιά του κάθε νεοδημοκράτη, ξεχωριστά, συνάπτοντας μαζί του μία πρώτη «Συμφωνία αλήθειας».

Προτείνω λοιπόν η εκλογή του Προέδρου της ιστορικής μας Οργάνωσης να γίνει από τη βάση της οργάνωσης. Να αποφασίσουμε, δηλαδή στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, το οποίο θα πάρει τη μορφή έκτακτου συνεδρίου, η εκλογή του Προέδρου να γίνει από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, από το μητρώο των μελών που έχει δημιουργηθεί από την άνοιξη μέχρι και σήμερα, καθώς έχουν εγγραφεί πολλά νέα μέλη στην οργάνωση. Θα είναι στην ευχέρεια του συνεδρίου να αποφασίσει τη διεύρυνση της βάσης, αφήνοντας ελεύθερη τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία κάθε νέου Ελληνα πολίτη από τα 18 μέχρι και τα 32. Επίσης, όποιος ή όποια σύνεδρος επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία θα πρέπει να υποστηριχθεί από το 10% των συνέδρων του συνεδρίου επανίδρυσης.

Τέλος καλώ και τους άλλους δύο συναγωνιστές και συνοδοιπόρους, οι οποίοι έχουν δημοσίως δηλώσει πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, τον Κώστα Δέρβο και τον Ανδρέα Καρασαρίνη, να στηρίξουν την πρότασή μου και μαζί να την υποστηρίξουμε στο συνέδριο επανίδρυσής που θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο MEC Παιανίας. Για να γίνει η ΟΝΝΕΔ και

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΝΝΕΔ πρόεδρος εκλογή βάση πρόταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ