Τουρκία: Καμία επαφή με Κύπρο όσο είναι στην προεδρία της ΕΕ - iefimerida.gr

Τουρκία: Καμία επαφή με Κύπρο όσο είναι στην προεδρία της ΕΕ

Άγκυρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκλητική για ακόμη μία φορά είναι η Τουρκία, η οποία σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους αναμένεται να διακόψει κάθε επαφή και συνομιλία με την Κύπρο κατά την διάρκεια της προσεχούς κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 η Κύπρος θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, καθώς η Δανία η οποία είναι η προεδρεύουσα χώρα από 1η Ιανουαρίου 2012, αρνήθηκε να αναλάβει τον συγκεκριμένο νευραλγικό τομέα της Ε.Ε.

Η Τουρκία η οποία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, και κατά συνέπεια έχει κλειστά τα λιμάνια της στα κυπριακά πλοία, εκτοξεύει απειλές και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι σημειώνουν στο πρακτορείο «Ανατολή» πως η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε ήταν ένα λάθος έχοντας ακόμη άλυτο το κυπριακό, και συνεχίζουν λέγοντας πως «οι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί, αυτό το λάθος και η Άγκυρα αναμένει διόρθωση του λάθους, με την άρση των λεγόμενων μέτρων αποκλεισμού των Τουρκοκυπρίων».

Ο Τούρκος αξιωματούχος Μελβούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν θα έχει απευθείας επαφές με την Κύπρο στη διάρκεια αυτής της προεδρίας».

Την ώρα που η Λευκωσία ετοιμάζεται για την προεδρία, και έχει «παγώσει» κεφάλαια που προορίζονται για την Άγκυρα, η Τουρκία, απειλεί συνεχόμενα ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε του οποίου την ύπαρξη δεν αναγνωρίζει, αλλά και αντιτίθεται στο νόμιμο δικαίωμα βάσει διεθνούς δικαίου της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό εθνικό της πλούτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ