Ρύζι πιλάφι με κουρκουμά

Μια από τις καλύτερες συνταγές για να χρησιμοποιήσετε τον θαυματουργό κουρκουμά, σε σκόνη.

Ο κουρκουμάς βρίσκεται σε ρίζα (πορφυρή, σαν το τζίτζερ) ή σε σκόνη. Είναι ένα από τα βασικά φάρμακα της παραδοσιακής ινδικής ιατρικής και χρησιμοποιείται για να γιατρέψει μια σειρά από παθήσεις και συμπτώματα. Ανακαλύψτε τη λίστα των παθήσεων που θεραπεύει.


Υλικά

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά σούπας τζίτζερ, φρέσκο, τριμμένο (ή σκόνη)
  • 1 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι, μακρύκοκκο
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας κουρκουμά σε σκόνη
  • Λίγες σταφίδες μαύρες

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ροδίστε καλά το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα καθώς και το τζίτζερ
  • Συνεχίστε να ροδίζετε απαλά για 2 λεπτά
  • Προσθέστε τον κουρκουμά, το ρύζι και τις σταφίδες
  • Ροδίστε ακόμη 2 λεπτά
  • Προσθέστε ζεστό νερό όσο χρειάζεται και βράστε για 20 λεπτά
  • Προσθέστε αν σας αρέσει κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο και σερβίρετε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ