Μια από τις καλύτερες συνταγές για να χρησιμοποιήσετε τον θαυματουργό κουρκουμά, σε σκόνη.
Ο κουρκουμάς βρίσκεται σε ρίζα (πορφυρή, σαν το τζίτζερ) ή σε σκόνη. Είναι ένα από τα βασικά φάρμακα της παραδοσιακής ινδικής ιατρικής και χρησιμοποιείται για να γιατρέψει μια σειρά από παθήσεις και συμπτώματα. Ανακαλύψτε τη λίστα των παθήσεων που θεραπεύει.
Υλικά
- 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά σούπας τζίτζερ, φρέσκο, τριμμένο (ή σκόνη)
- 1 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι, μακρύκοκκο
- 2 κοφτές κουταλιές σούπας κουρκουμά σε σκόνη
- Λίγες σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ροδίστε καλά το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα καθώς και το τζίτζερ
- Συνεχίστε να ροδίζετε απαλά για 2 λεπτά
- Προσθέστε τον κουρκουμά, το ρύζι και τις σταφίδες
- Ροδίστε ακόμη 2 λεπτά
- Προσθέστε ζεστό νερό όσο χρειάζεται και βράστε για 20 λεπτά
- Προσθέστε αν σας αρέσει κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο και σερβίρετε