Ρύζι πιλάφι με κουρκουμά - iefimerida.gr

Ρύζι πιλάφι με κουρκουμά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις καλύτερες συνταγές για να χρησιμοποιήσετε τον θαυματουργό κουρκουμά, σε σκόνη.

Ο κουρκουμάς βρίσκεται σε ρίζα (πορφυρή, σαν το τζίτζερ) ή σε σκόνη. Είναι ένα από τα βασικά φάρμακα της παραδοσιακής ινδικής ιατρικής και χρησιμοποιείται για να γιατρέψει μια σειρά από παθήσεις και συμπτώματα. Ανακαλύψτε τη λίστα των παθήσεων που θεραπεύει.


Υλικά

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά σούπας τζίτζερ, φρέσκο, τριμμένο (ή σκόνη)
  • 1 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι, μακρύκοκκο
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας κουρκουμά σε σκόνη
  • Λίγες σταφίδες μαύρες
Ρύζι πιλάφι με κουρκουμά | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ροδίστε καλά το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα καθώς και το τζίτζερ
  • Συνεχίστε να ροδίζετε απαλά για 2 λεπτά
  • Προσθέστε τον κουρκουμά, το ρύζι και τις σταφίδες
  • Ροδίστε ακόμη 2 λεπτά
  • Προσθέστε ζεστό νερό όσο χρειάζεται και βράστε για 20 λεπτά
  • Προσθέστε αν σας αρέσει κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο και σερβίρετε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ