Είδος προς εξαφάνιση ο Ελληνικός οβελίας - iefimerida.gr

Είδος προς εξαφάνιση ο Ελληνικός οβελίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είδος προς «εξαφάνιση» πρόκειται να αποτελέσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ο ντόπιος οβελίας, καθώς τα λουκέτα των προηγούμενων μηνών που μπήκαν στις μονάδες παραγωγής αλλά και οι μεγάλες ποσότητες που αγόρασαν οι Τούρκοι απ τη Μακεδονία, αδειάζουν το εμπόρευμα που φέρει τη σφραγίδα... «Ελληνικό»!

Ήδη, οι έμποροι προειδοποιούν πως οι ελλείψεις θα είναι μεγαλύτερες τις επόμενες ημέρες, ενώ οι τιμές για το εγχώριο προϊόν θα παίρνει την ανιούσα, μέρα με τη μέρα. Ταυτόχρονα, η εκτίμηση των χονδρεμπόρων είναι ότι η μέση τιμή από τα 7 ευρώ που ήταν πέρυσι, φέτος θα διαμορφωθεί γύρω στα 11 ευρώ το κιλό. Αιτία της ανόδου των τιμών είναι η μειωμένη ελληνική παραγωγή και το γεγονός ότι οι γειτονικές χώρες που μας προμήθευαν με ζώντα ζώα (Βουλγαρία, Αλβανία κ.λπ.), φέτος δεν είναι σε θέση να καλύψουν την ελληνική ζήτηση, καθώς έχει απορροφηθεί η παραγωγή, σχεδόν στο σύνολο της, από την Τουρκία σε υψηλές μάλιστα τιμές.

Πάντως, γεγονός είναι πως η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά έχει προβληματίσει τους εμπόρους που προχωρούν σε παραγγελίες λιγότερων ποσοτήτων σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ