Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Μάθε ιστορία -Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι προνόμιο για την Τουρκία - iefimerida.gr

Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Μάθε ιστορία -Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι προνόμιο για την Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Να μάθει ιστορία» κάλεσε τον Ερντογάν ο επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο πρόεδρος του CHP σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ στην Αγκυρα επιτέθηκε κατά του Ερντογάν τόσο επί της ουσίας της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης που υπεγράφη το 1923, όσο και για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε.

«Αν ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν γνωρίζει ιστορία να καλέσει έναν ιστορικό να του εξηγήσει» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα υπενθύμισε ότι ο Ερντογάν παλαιότερα ανέφερε πως η Συνθήκη της Λωζάννης είναι προνόμιο για την Τουρκία ενώ σήμερα λέει πως η χώρα «πουλήθηκε» μέσω της Λωζάννης.

«Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι προνόμιο για την Τουρκία! Εμείς, υπερασπιζόμαστε την Λωζάννη, αυτοί (το ΑΚΡ) υπερασπίζονται την Συνθήκη των Σεβρών. Υπερασπιζόμαστε το Δημοκρατία αυτοί υπερασπίζονται το χαλιφάτο. Υπερασπιζόμαστε τους πολίτες αυτοί υπερασπίζονται τη δουλεία» είπε σε αυστηρούς τόνους ο Κιλιτσντάρογλου.

«Πώς προέκυψε η Λωζάννη;» διερωτήθηκε, για να προσθέσει: «Όταν υπάρχει ένα τόσο υψηλό ποσοστό ανεργίας, όταν οι άνθρωποι ανησυχούν για τη ζωή τους, όταν ο κόσμος προσπαθεί να βρει μια διέξοδο σε όλη τη χώρα, για ποιο λόγο να αναφερθεί στη Συνθήκη της Λωζάννης;». Για να καταλήξει: «Οποιος κάθεται την θέση του Προέδρου, δεν μπορεί να προδώσει τη χώρα του, δεν μπορεί να την πουλήσει»

Πηγή: birgun.net

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ