Η ιστορική χειραψία Νετανιάχου-Αμπάς στην κηδεία του Πέρες[βίντεο] - iefimerida.gr

Η ιστορική χειραψία Νετανιάχου-Αμπάς στην κηδεία του Πέρες[βίντεο]

Φωτογραφία: EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ιστορική στιγμή σημειώθηκε στην κηδεία του Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ όταν έσφιξαν τα χέρια ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Στη συνέχεια είχαν μια ολιγόλεπτη ομιλία παρουσία πλήθους κόσμου που παρακολουθούσε αυτή την ιστορικής σημασίας στιγμή: «Είμαι ευτυχής που σας βλέπω, έχει περάσει πολύς καιρός», ανέφερε χαρακτηριστικά στα αγγλικά ο παλαιστίνιος πρόεδρος προς τον πρωθυπουργό του Ισαρήλ, πριν χαιρετήσει την σύζυγο του Νετανιάχου, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η ιστορική χειραψία Νετανιάχου-Αμπάς στην κηδεία του Πέρες[βίντεο] | iefimerida.gr 0

Σημειώνεται πως οι δύο άνδρες έχουν να χαιρετηθούν από τη σύνοδο κορυφής για το Κλίμα στο Παρίσι , εδώ και έναν χρόνο. Μάλιστα, η έλευση του Μαχμούντ Αμπάς στην Ιερουσαλήμ αποτελεί κορυφαίο γεγονός, που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά, καθώς απαιτείται ειδική άδεια.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος συνοδεύεται από τον δεύτερο στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και τον επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο κ. Αμπάς χαιρέτισε στο πρόσωπο του Σιμόν Πέρες «έναν εταίρο για την ειρήνη των γενναίων».

بالفيديو: رئيس الوزراء نتنياهو يلتقي الرئيس عباس في جنازة الرئيس التاسع لدولة إسرائيل شمعون بيريز والوفد المرافق له. pic.twitter.com/fLXmD1bHVM

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κηδεία χειραψία Αμπάς Νετανιάχου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ