Βενιζέλος: «Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και περικοπές συντάξεων» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και περικοπές συντάξεων»

psi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεπείθηση του πως δε θα χρειαστούν και άλλα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε «Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων και αύξηση φορολογικών συντελεστών. Οι δαπάνες θα περικοπούν από τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ελάχιστα σε σχέση με ότι έχει ζήσει ο έλληνας πολίτης».

Οι επείγοντες ενδιάμεσοι στόχοι:

  • Να ξεκινήσει κίνημα επιστροφής καταθέσεων
  • Να πείσουμε τους νέους ότι μένουμε στην Ελλάδα
  • Να πείσουμε την ελληνική μεσαία τάξη ότι εξακολουθεί να υπάρχει, ότι δεν αποσαρθρώνεται
  • Να πείσουμε αυτούς που βρίσκονται σε κατάσταση πραγματικής φτώχειας ότι δεν είναι αβοήθητοι

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Βενιζέλος στάθηκε σε όσα έχει πρόσφατα καταθέσει ο πρωθυπουργός, - «δεν αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων ούτε αυξήσεις φορολογικών συντελεστών» - και επικεντρώθηκε σο ζήτημα των δαπανών, λέγοντας ότι αυτές θα πρέπει να μειωθούν κάτι που θα προκύψει μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Περιγράφοντας μάλιστα την τριετία 2013 - 2015, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν, θα είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα έχουν ήδη δοκιμάσει οι πολίτες.

Τέλος χαρακτήρισε θετικές τις πρώτες ενδείξεις από τις διαβουλεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI, και αναφερόμενος στο πρόγραμμα που θα συνοδεύσει τη νέα δανειακή σύμβαση υπογράμμισε ότι αυτό «θα κριθεί τον Ιανουάριο, και θα κριθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ