Πάσχας (επιθεωρητής της ΤτΕ): Δεν ελέγχθηκαν τα δάνεια της Attica Bank προς τα κόμματα την περίοδο 2011-2014 - iefimerida.gr

Πάσχας (επιθεωρητής της ΤτΕ): Δεν ελέγχθηκαν τα δάνεια της Attica Bank προς τα κόμματα την περίοδο 2011-2014

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ βρέθηκε την Πέμπτη, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Πάσχας.

Ο κ. Πάσχας είπε μεταξύ άλλων ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν συμπεριέλαβε τα δάνεια των κομμάτων, κατά τη διάρκεια του έλεγχο που πραγματοποίησε στην Attica Bank την περίοδο 2011 – 2014, ενώ ανέφερε ότι το υπόλοιπο των δανείων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στην πρώην Αγροτική Τράπεζα (νυν Τράπεζα Πειραιώς) είναι 295 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, εξήγησε ότι το 2010 έγινε τακτικός έλεγχος στην τότε Αγροτική Τράπεζα και εμφανίσθηκαν δάνεια στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ύψους 205.620.006 ευρώ. «Το λογιστικό υπόλοιπο όλων των δανείων σήμερα, είναι 295.227.000. Τα τελευταία δάνεια δόθηκαν το 2011, έκτοτε δεν δόθηκαν δάνεια. Τα υπόλοιπα είναι μη καταλογισμένοι τόκοι. Έχουν ληφθεί προβλέψεις για 263 εκατ. από το 2010 και το 2011» κατέθεσε το στέλεχος της ΤτΕ και πρόσθεσε ότι «τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι ομαλής είσπραξης και δεν έχουν σχηματιστεί προβλέψεις ζημίας».

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής επεσήμανε ότι παρότι είχαν σχηματιστεί προβλέψεις ζημίας το 2010 και το 2011, δόθηκαν δάνεια από την Attica Bank στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. «Είναι πολύ λίγα», επεσήμανε ο κ. Πάσχας.

«Είναι όμως παράβαση», σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αναφορικά με τον έλεγχο που έγινε στην Attica Bank την περίοδο 2011 – 2014, ο κ. Πάσχας σημείωσε ότι δεν ελέγχθηκαν τα δάνεια των κομμάτων και γι’ αυτό το πόρισμα δεν εστάλη στην Εξεταστική, ενώ εστάλη το πόρισμα της περιόδου 2015 - 2016.

«Δεν ελέγχουμε όλους τους πελάτες. Ελέγξαμε την πιστοδοτική τακτική παίρνοντας ένα δείγμα από τους μεγάλους πιστούχους. Μέσα στο πόρισμα και στο δείγμα που κάναμε δεν υπάρχει κόμμα», συμπλήρωσε.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ