Έρευνα για τις καταγγελίες Σπινέλλη διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας

Το δρόμο για τα δικαστήρια φαίνεται πως παίρνουν οι πρόσφατες καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Διομήδη Σπινέλλη, σχετικά με τα «διευκολύνσεις» που κάνουν οι εφοριακοί με το αζημίωτο σε όσους έχουν επιβληθεί πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός εισαγγελέας με εντολή του ζήτησε να ερευνηθούν οι καταγγελίες Σπινέλλη, σύμφωνα με τις οποίες για κάθε 100 ευρώ προστίμων που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών, μόνο τα 20 ευρώ φτάνουν στα ταμεία του Δημοσίου. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Διομήδη Σπινέλλη, τα 40 ευρώ είναι η «έκπτωση» και τα υπόλοιπα 40 ευρώ πηγαίνουν στις τσέπες κάποιου εφοριακού υπαλλήλου.

Εκτός από τις παραπάνω «διευκολύνσεις», ο κ. Σπινέλλης κατήγγειλε και το πρόγραμμα ΗΦΑΙΣΤΟΣ, για την εγκατάσταση του οποίου δόθηκαν 15 εκ. ευρώ με απευθείας ανάθεση, ενώ το πρόγραμμα θα έπρεπε να είχε κοστίσει, κατά τον κ. Σπινέλλη, μόνο 1 εκ. ευρώ.

Την δικογραφία ανέλαβε να διερευνήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας, Σπύρος Μουζακίτης, με στόχο να εντοπιστεί η ακρίβεια των λεγομένων Σπινέλλη, αλλά και το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων σε βάρος του Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που καταγγελίες του πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων οδηγούν σε εισαγγελική παρέμβαση. Πρίν λίγους μήνες ο ίδιος είχε καταγγείλει πως υπάρχουν ανείσπρακτα πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών, που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του προγράμματος Ήφαιστος που αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Η διερεύνηση της υπόθεσης από τον εισαγγελέα οδήγησε στην κλήση σε ανωμοτί κατάθεση του νυν γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελλέρη, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ