Ξεκίνησε τα γυρίσματα του «Καζαντζάκη» ο Σμαραγδής -Τα απρόοπτα και οι πρώτες εικόνες - iefimerida.gr

Ξεκίνησε τα γυρίσματα του «Καζαντζάκη» ο Σμαραγδής -Τα απρόοπτα και οι πρώτες εικόνες

φωτογραφίες: cretapost.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι, από το πρωί του Σαββάτου στο πόδι, ξεκινούν τα γυρίσματα του Σμαραγδή έλεγαν οι παρέες.

Πολλοί από αυτούς συμμετέχουν, άλλοι στέκονται πίσω από τις κάμερες, σιωπηλοί, αφοσιωμένοι.

Οι πρώτες λήψεις έγιναν στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης όπου βρέθηκαν οι ηθοποιοί και η ομάδα της παραγωγής μαζί με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Επόμενος σταθμός στο εντυπωσιακό φρούριο του Κούλε και ακολούθως στα Χανιά.

Η αντιπαράθεση με την Εφορία Αρχαιοτήτων

Τα γυρίσματα μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζουν, δυο γεγονότα. Ο θάνατος του Νίκου Σμαραγδή, αδελφού του σκηνοθέτη, οπερατέρ, αλλά και απο ένα απρόσμενο τηλεφώνημα το πρωί της Πέμπτης.

Οι καχύποπτοι πολλοί, «μα καλά πως κάνει γυρίσματα στο φρούριο, έχει άδεια;».

Σύμφωνα με το cretalive, οι αρμόδιοι της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων ρώτησαν τον Γιάννη Σμαραγδή αν υπάρχει σχετική άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αν έχει πληρωθεί το αντίστοιχο ποσό, απειλώντας να ζητήσουν από τους φύλακες του Φρουρίου να απομακρύνουν τα μέλη του συνεργείου.
Όταν ο κ. Σμαραγδής τους ενημέρωσε ότι υπάρχει η απόφαση του ΚΑΣ εκείνοι ζήτησαν να τους την κοινοποιήσει.
«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με τους ίδιους ανθρώπους που πριν από πολλά χρόνια έδιωξαν τον Καζαντζάκη από την πατρίδα του» σημείωσε ο Γιάννης Σμαραγδής, αμέσως μετά το συμβάν.

«Όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα πρόβλημα, το δημιουργείς. Δυστυχώς σήμερα δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα χωρίς καν να υπάρχει» επεσήμανε παράλληλα μιλώντας στο cretapost.

Ξεκίνησε τα γυρίσματα του «Καζαντζάκη» ο Σμαραγδής -Τα απρόοπτα και οι πρώτες εικόνες | iefimerida.gr 0

Τα γυρίσματα συνεχίζονται.

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το 2017, χρονιά που από το υπουργείο Πολιτισμού έχει κηρυχθεί ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατό του.

Το καστ της ταινίας εντυπωσιακό. Τον ρόλο του γηραιού Καζαντζάκη έχει αναλάβει ο πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου, Στέφανος Ληναίος.
Τον νεαρό Καζαντζάκη θα υποδυθεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Ο Γιάννης Σμαραγδής αποφάσισε σε αυτή την ταινία να είναι κυρίαρχη γλώσσα τα ελληνικά.

Ξεκίνησε τα γυρίσματα του «Καζαντζάκη» ο Σμαραγδής -Τα απρόοπτα και οι πρώτες εικόνες | iefimerida.gr 1

«Μοιάζω σαν τα χελιδονόψαρα από τις τοιχογραφίες της Κνωσού, που πηδάνε έξω από το νερό, χωρίς να υπολογίζουν τον θάνατο ή την πτώση, γιατί, ίσως, θέλουν να γίνουν πουλιά. Και εγώ, με αυτήν την ταινία, πηδάω στο χείλος της αβύσσου, μήπως και, για λίγο, φτερουγίσω σαν χελιδόνι ή αηδόνι, κελαηδώντας την αμόλευτη Αγάπη» έλεγε πριν την πρώτη κλακέτα.

Ξεκίνησε τα γυρίσματα του «Καζαντζάκη» ο Σμαραγδής -Τα απρόοπτα και οι πρώτες εικόνες | iefimerida.gr 2

Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι σε σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς.

Ξεκίνησε τα γυρίσματα του «Καζαντζάκη» ο Σμαραγδής -Τα απρόοπτα και οι πρώτες εικόνες | iefimerida.gr 3


Οι ηθοποιοί: Στο ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη η Μαρίνα Καλογήρου, τον Γιώργη Ζορμπά υποδύεται ο Θοδωρής Αθερίδης, τον Άγγελο Σικελιανό ο Νίκος Καρδώνης. Στον ρόλο της μητέρας του Καζαντζάκη, η κάτοχος τριών βραβείων Χορν, Μαρία Σκουλά. Στον ρόλο του πατέρα του Καζαντζάκη ο Αργύρης Ξάφης.

Την Μελίνα Μερκούρη υποδύεται η Ζέτα Δούκα, τον Καθηγητή Θεολογίας ο Πάνος Σκουρόλιακος, τον Καθηγητή Φυσικής ο Ηλίας Λογοθέτης, τη χαροκαμένη Κρητικιά η Έρση Μαλικένζου. Στον ρόλο της Ίτκα, η Γιούλικα Σκαφιδά, στον ρόλο της Εύας Σικελιανού, η Αμαλία Αρσένη, στον ρόλο του Ελ Γκρέκο, ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης, ο οποίος συμμετέχει φιλικά, και στον ρόλο του ιερωμένου, εντελώς μεταμορφωμένος, ο Στάθης Ψάλτης. Επίσης, παίζουν οι Όλγα Δαμάνη, Τερέζα Κουίκ, Νίκος Κορομβόκης και πολλοί άλλοι. Τον ρόλο του μικρού Καζαντζάκη, ο Γιάννης Σμαραγδής εμπιστεύτηκε στον 8άχρονο Ηρακλειώτη, Αλέξανδρο Καμπαξή.

Στον ρόλο της καλής μάγισσας Χρυσούλας Πουαριέ, σε φιλική συμμετοχή η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Anthoula Katsimatides, η οποία ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και έχει συμμετάσχει σε αμερικανικές ταινίες, με πιο γνωστή την ταινία «The family», με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ξεκίνησε τα γυρίσματα του «Καζαντζάκη» ο Σμαραγδής -Τα απρόοπτα και οι πρώτες εικόνες | iefimerida.gr 4

φωτογραφίες: cretapost.gr, cretalive.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ