«Ο αδερφός μου είναι το τέρας της Λιέγης»

Ως «τέρας της Λιέγης» χαρακτήρισε τον Νορτνίνε Αμράνι που σκόρπισε το θάνατο στη Λιέγη με 5 νεκρούς και 125 τραυματίες, ο 34χρονος αδερφός του.

Ο Αμντελάκ Αμρανί (Abdelhak Amrani), σε συνέντευξη που έδωσε σε ανταποκριτές της βρετανικής εφημερίδας Sun δήλωσε συντετριμμένος με την πράξη του αδερφού του, ενώ αποκάλυψε ότι ο μακελάρης δεν είχε αφήσει κανένα σημείωμα πριν αυτοκτονήσει.

«Πλέον ζω μόνο για τα παιδιά μου και απλά περιμένω να πεθάνω. Ντρέπομαι να κυκλοφορήσω στο δρόμο», δηλώνει ο 34χρονος Αμπντελάκ, ο οποίος τόνισε ότι έμεινε «εμβρόντητος όταν συνειδητοποίησε από τις αναφορές του ραδιοφώνου, ότι ο αδερφός του είναι ο υπεύθυνος για τις τυφλές επιθέσεις».

Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα επικαλείται ανώνυμες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν έγγραφες διαμαρτυρίες των υπαλλήλων της φυλακής της Λιέγης όπου κρατούνταν ο Αμράνι, όταν ανακοινώθηκε η αποφυλάκισή του.

«Το δικαστήριο μάλιστα αγνόησε τις καταγγελίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κρίνοντας ότι ο Amrani είναι έτοιμος να επανενταχθεί στην κοινωνία, στηριζόμενοι σε μία αμφιβόλου προελεύσεως ψυχιατρική έκθεση», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ