Ο φωτογράφος του Reuters εξηγεί: Ετσι έκανα τον Τσίπρα να ποζάρει σαν σταρ [εικόνες]

Οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τη 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκάλεσαν πλήθος σχολίων.

O Andrew Kelly είναι ο άνθρωπος πίσω από το φακό που φωτογράφισε τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο ίδιος μίλησε στο Down Town και την Νάνσυ Φαφούτη δίνοντας πληροφορίες για τo πως έγινε η φωτογράφιση.

Πώς τον έπεισες να ποζάρει με τέτοια θεατρικότητα; Του έδινες οδηγίες ή αυτοσχεδίαζε;
Στην αρχή πήρε μια πολύ σοβαρή πόζα όπως θα άρμοζε σε έναν πολιτικό ηγέτη. Του είπα: "Δεν το θέλουμε έτσι, βάλτε τα χέρια στην τσέπη σας και χαλαρώστε". Κατάλαβε κατευθείαν τι ήθελα και φάνηκε να ανακουφίστηκε που μπορούσε να είναι ο εαυτός του στην φωτογράφιση.

Δεν ένιωθε δηλαδή καμία αμηχανία;
Όχι, καθόλου. Νομίζω άλλωστε ότι είναι συνηθισμένος στις φωτογραφίσεις.

Τσέκαρε τις φωτογραφίες στην κάμερά σου πριν φύγει;
Δεν μου το ζήτησε αλλά πριν φύγει του έδειξα από μόνος μου μια φωτογραφία και του άρεσε.Τις επόμενες ώρες θα τις έβλεπε όλος ο πλανήτης, οπότε ήθελα να δει πρώτος τουλάχιστον μια από αυτές ώστε να μην ανησυχεί για την εικόνα του.

Έκανες ρετούς στις φωτογραφίες για να κρύψεις τις ατέλειές του;
Όχι δεν της επεξεργάστηκα καθόλου. Το photoshop, απαγορεύεται στους φωτογράφους του Reuters. H τροποποίηση των φωτογραφιών είναι παραβίαση των ηθικών κανόνων μας. Καταγράφουμε την πραγματικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας andew kelly φωτογράφος σταρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ