Το φυλλάδιο μίσους του Αμβρόσιου κατά Φίλη και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί στον υπουργό [εικόνες] - iefimerida.gr

Το φυλλάδιο μίσους του Αμβρόσιου κατά Φίλη και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί στον υπουργό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες και πολύ σοβαρές διαστάσεις παίρνει πλέον το φυλλάδιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, εις βάρος του Νίκου Φίλη.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια αναφέρθηκε στο επίμαχο φυλλάδιο, που απεικονίζει τον Υπουργό Παιδείας να κοιμάται εντός της Βουλής και με χυδαίους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Όπως είπε ο κ. Φίλης στο συγκεκριμένο φυλλάδιο υπάρχει ένα ρητό στο οποίο τονίζεται εν ολίγοις πως οι χοντροί είναι βλάκες.

Στο φυλλάδιο ο Αμβρόσιος απευθυνόμενος στους πιστούς, χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη «ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειµµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο». Καλεί τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει πριν «τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσµών και των Ελλήνων».

Μάλιστα, ο Αμβρόσιος κάνει λογοπαίγνιο, ότι "ο Φίλης δεν είναι... Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας».

Αναφέρεται και η ρήση «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον", δηλαδή "το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου», που είναι εις βάρος των υπέρβαρων.

Το φυλλάδιο μίσους του Αμβρόσιου κατά Φίλη και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί στον υπουργό [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το φυλλάδιο μίσους του Αμβρόσιου κατά Φίλη και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί στον υπουργό [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμβρόσιος φυλλάδιο μητροπολιτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ