Δανία: Ακροδεξιό κόμμα μοιράζει σπρέι κατά προσφύγων

Σπρέι κατά των προσφύγων, με την επιγραφή «νόμιμο και αποτελεσματικό» μοιράζει στους πολίτες το ακροδεξιό κόμμα της Δανίας, στην πόλη Χάντερσλεβ, μετά απο καταγγελίες για επιθέσεις κατά των γυναικών.

Επειδή το σπρέι πιπεριού είναι παράνομο στη χώρα το κόμμα μοίρασε στις γυναίκες συσκευασίες με λακ μαλλιών προκαλώντας αντιδράσεις και κατακραυγή.

«Δεν νομίζω ότι είναι κάτι προκλητικό. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα όπου πολλοί Δανοί αισθάνονται ανασφαλείς» δήλωσε ο ιδρυτής και ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος, Daniel Carlsen και ανακοίνωσε ότι διανεμήθηκαν 137 σπρέι.

Μιλώντας στο CNN η Ιzza Leghtas, ανώτερος εισαγγελέας για την Ευρώπη στη Οργάνωση Refugees International, καταδίκασε την κίνηση ως «μια φρικτή πράξη εχθρότητας και της ξενοφοβίας έναντι των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων.»

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταφύγει στην Ευρώπη για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη βία και θα πρέπει να βρουν την προστασία που χρειάζονται και να αντιμετωπιστούν με σεβασμό, όπως κάθε άλλο ανθρώπινο ον. Ωστόσο, πολύ συχνά βρίσκουν τις πόρτες κλειστές και είναι αντιμέτωποι με την προκατάληψη. Αυτό που έγινε στη Δανία είναι το τελευταίο ακραίο παράδειγμα».

Πηγή: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δανία σπρέι ρατσιστές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ