Η σύζυγος του Στρος Καν αρχισυντάκτρια της γαλλικής Huffington Post - iefimerida.gr

Η σύζυγος του Στρος Καν αρχισυντάκτρια της γαλλικής Huffington Post

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αν Σινκλέρ (Anne Sinclair) θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού ιστότοπου rue89.com η αρχισυντάκτρια της γάλλόφωνης Huffington Post, την οποία σχεδιάζει η Aριάνα Χάφινγκτον μαζί με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Πάρα το γεγονός ότι η έγκριτη εφημερίδα έχει διαψεύσει την είδηση, το rue89 επικαλείται email το οποίο απέστειλε η κ. Σινκλέρ σε αναζήτηση μπλόγκερς που θα στελεχώσουν την γαλλική έκδοση της Huffington Post.

Το email αναφέρει χαρακτηριστικά πως «θα είμαι επικεφαλής αυτούς του ειδησεογραφικού οργανισμού, ο οποίος στηρίζεται από τη Le Monde και το Les Inrockuptibles», ενώ αναζητά μια ομάδα εξήντα νέων bloggers που «θα δώσουν το «χρώμα» αυτού που θέλουμε να κάνουμε τον Ιανουάριο». Οι θέσεις δεν είναι έμμισθες ωστόσο «θα δώσουμε στους bloggers τη μέγιστη δυνατή αναγνωσιμότητα που μόνο το Huffington Post προσφέρει».

Ποια είναι η Σινκλέρ

H Aν Σινκλέρ είναι από τις πλεόν γνωστές παρουσιάστριες στη γαλλική τηλεόραση και το ραδιόφωνο ενώ είναι παντρεμένη με τον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Επί δεκατρία χρόνια είχε τη δημοφιλέστερη πολιτική τηλεοπτική εκπομπή «7/7» στο γαλλικό κανάλι TF1, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό στην Ευρώπη.

Μεταξύ των διασήμων που έχουν περάσει από το τηλεοπτικό της σαλόνι ήταν οι Γάλλοι πρόεδροι Μιτεράν και Σαρκοζί ενώ και διεθνείς πολιτικές φυσιογνωμίες όπως ο Γκορμπατσώφ, ο Μπιλ Κλίντον, ο Χέλμουτ Κολ αλλά και ο πρίγκηπας Κάρολος.

Το 2008, είχε καλύψει την προεδρική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό της εφημερίδας Le Journal du Dimanche και του καναλιού Canal+.

Είναι εγγονή και κληρονόμος του Πολ Ρόζενμπεργκ (Paul Rosenberg) ενός από τους μεγαλύτερος εμπόρους τέχνης όλων των εποχών, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε «ανακαλύψει» τον Πικάσο. Την αμύθητη περιουσία του παππού της φυλάσσει σε ιδιωτική θυρίδα στο Λιβόρνο της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ