Η πιο ψηλή έφηβη στον κόσμο: Είναι 2,13 και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες! [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πιο ψηλή έφηβη στον κόσμο: Είναι 2,13 και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Rumeysa Gelgi, είναι μια 19χρονη κοπέλα από την Τουρκία, η οποία είναι η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο μιας και έχει ύψος 2,13 εκατοστά!

Μάλιστα, η 19χρονη Rumeysa Gelgi έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες για το ύψος της και έχει τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση πόλη Safranbolu στο Karabük της Τουρκίας, όπου διαμένει μαζί με την οικογένεια της. Η ίδια εξομολογείται πως θυμάται τον εαυτό της από πολύ μικρή ηλικία να ξεχωρίζει σε σχέση με τους συμμαθητές της, παρατηρώντας τους να την κοιτούν συνήθως περίεργα.

Η νεαρή έφηβη πάσχει από το Σύνδρομο Γουίβερ όπου απ΄αυτή την ασθένεια έπασχαν περίπου 20 άτομα στον κόσμο το 1997 χρονιά την οποία γεννήθηκε η έφηβη. Η νεαρή αντιμετωπίζει προβλήματα με την κίνηση της πλέον καθώς δυσκολεύεται λόγω του ύψους της να κινηθεί και αντιμετωπίζει ισχυρούς πόνους σε πολλά σημεία του σώματός της. Μάλιστα αντιμτώπισε και σκολίωση, πάθηση που προκλήθηκε από την καμπυλότητα της σπονδυλικής της στήλης. Τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα και στα οστά καθώς δυσκολεύονται να στηρίξουν το σώμα της και μπορεί πλέον να κινείται μόνο με την βοήθεια των γονιών της.

Η πιο ψηλή έφηβη στον κόσμο: Είναι 2,13 και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η μητέρα της μίλησε για την δύσκολη κύηση που είχε αποκαλύπτοντας πως την γέννησε έξι εβδομάδες νωρίτερα καθώς ήταν ήδη ένα ασυνήθιστο μεγάλο μωρό, έτσι γεννήθηκε στους επτά μήνες. «Ηταν πολύ ψηλή, είχε βαθιά βραχνή φωνή και τα πόδια της και τα χέρια της ήταν υπερβολικά μεγάλα, ενώ φαινόταν ασυνήθιστα μεγάλη. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν ήταν φυσιολογικό μωρό», εξηγεί η μητέρα της.

Παρά την σπάνια πάθηση που αντιμετωπίζει η 19χρονη είναι πολύ αισιόδοξη χάρις την αγάπη που έχει από τους γονείς της.«Ποτέ δεν ένιωσα δυστυχισμένη και θα το ξεπεράσω με την βοήθεια των γονιών μου», σημειώνει η ίδια λέγοντας παράλληλα πως αυτό το σπάνιο σύνδρομο την κάνει να νιώθει ένα σημαντικό πρόσωπο για ολόκληρο τον κόσμο και πως το μεγαλύτερο όνειρό της έχει εκπληρωθεί όταν το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο Γκίνες.

Η πιο ψηλή έφηβη στον κόσμο: Είναι 2,13 και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Το να είσαι κάτοχος του ρεκόρ είναι ένα πολύ καταπληκτικό πράγμα. Ξέρω ότι μόνο οι ειδικοί άνθρωποι μπορούν να το κάνουν και ξέρω ότι είμαι ένας από αυτούς τώρα», καταλήγει η 19χρονη.

Πηγή Φωτό: dailymail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έφηβη γκίνες Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ