Χαμάς: Ο παλαιστινιακός λαός είναι πολύ χαρούμενος για τον θάνατο του Πέρες - iefimerida.gr

Χαμάς: Ο παλαιστινιακός λαός είναι πολύ χαρούμενος για τον θάνατο του Πέρες

Φωτογραφία: Wikimedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη χαρά της για τον θάνατο του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, εξέφρασε η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, μέσω εκπροσώπου της.

«Ο παλαιστινιακός λαός είναι πολύ χαρούμενος για τον θάνατο αυτού του εγκληματία, που τους προκάλεσε αιματοχυσία», δήλωσε εκπρόσωπος της Χαμάς στο πρακτορείο Associated Press.

«Ο Σιμόν Πέρες ήταν ο τελευταίος εναπομένων από τους ισραηλινούς αξιωματούχους που ίδρυσαν την κατοχή. Ο θάνατός του αποτελεί το τέλος μίας φάσης στην ιστορία αυτής της κατοχής και την έναρξη μίας νέας φάσης αδυναμίας», συμπλήρωσε.

Η Χαμάς, η οποία έχει ως δηλωμένο στόχο την καταστροφή του Ισραήλ, λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ιδρύθηκε το 1987 από τον Σεΐχη Αχμέντ Γιασίν και τον Μοχάμεντ Ταχά της Παλαιστινιακής πτέρυγας της Μουσουλμανικής αδελφότητας, κατά την έναρξη της πρώτης Ιντιφάντα. με βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και άλλες επιθέσεις κατά ισραηλινών αμάχων και των δυνάμεων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ