Η Ταιλάνδη σκέφτεται να απελάσει 140.000 πρόσφυγες πίσω στην εμπόλεμη Μυανμάρ - iefimerida.gr

Η Ταιλάνδη σκέφτεται να απελάσει 140.000 πρόσφυγες πίσω στην εμπόλεμη Μυανμάρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 140.000 μετανάστες πρόκειται να απελάθουν από την Ταϊλάνδη πισώ στη Μυανμάρ. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να κλείσουν 9 προσφυγικούς καταυλισμούς και πλέον η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης καλείται να πάρει την κρίσιμη τελική απόφαση.

Η Ταιλάνδη για πάνω από 40 χρόνια αποτελούσε ένα ασφαλές καταφύγιο για χιλιάδες μετανάστες από τις γύρω χώρες. Το στρατιωτικό καθεστώς της Μυανμάρ (Βιρμανία) ανάγκασε χιλιάδες να φύγουν απ΄ την χώρα για ξεφύγουν απ΄ τις δολοφονικές επιθέσεις που πλήττουν τις μειονότητες οι οποίοι κατέφυγαν στη γειτονική Ταϊλάνδη που πλέον τους θεωρεί ανεπιθύμητους.

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Μυανμάρ, καθιστά εξαιρετικά κρίσιμο το γεγονός. Ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από ανθρωπιστικούς οργανισμούς που προσπαθούν να αποτρέψουν την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταϊλάνδη πρόσφυγες Μυανμάρ Βιρμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ