Καλιφόρνια: Αστυνομικοί σκότωσαν Αφροαμερικανό με νοητική υστέρηση [εικόνες] - iefimerida.gr

Καλιφόρνια: Αστυνομικοί σκότωσαν Αφροαμερικανό με νοητική υστέρηση [εικόνες]

POLICE
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Αφροαμερικανό, που φέρεται να είχε νοητική υστέρηση, σε προάστιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος άνδρας έβγαλε από την τσέπη του παντελονιού του, ένα αντικείμενο, το οποίο όπως αποδείχθηκε αργότερα δεν ήταν όπλο και το προέταξε εναντίον των αστυνομικών.

Ένας από τους αστυνομικούς τον χτύπησε με teaser και ο δεύτερος τον πυροβόλησε με το όπλο του πέντε φορές. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν πως μετά το περιστατικό και αφού ασφαλίστηκε η περιοχή,η αστυνομία πήρε τα κινητά όσων βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δύο αστυνομικοί, πριν τους πυροβολισμούς, ο νεαρός αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους.

Όπως αποκάλυψε η αδερφή του θύματος στην Daily Mirror, ήταν η ίδια που είχε καλέσει τη γραμμή έκτακτης ανάγκης, ώστε να μεταφερθεί ο αδερφός της στο νοσοκομείο.

«Νόμιζα πως θα έστελναν κάποιον ειδικό», είπε αρχικά.

Sister of victim angry with police- speaking now to investigators. #NBC7 pic.twitter.com/59PsDxCaSV

«Όταν έφτασε ο αστυνομικός τους είπα τι είχε συμβεί και τελικά τον έπιασαν. Προσπάθησα να πω στον αδερφό μου να σηκώσει τα χέρια του ψηλά και να μη βάλει το χέρι του στην τσέπη του. Είπα στην αστυνομία να μην τον πυροβολήσει γιατί είναι άρρωστος. Δεν κάλεσα την αστυνομία για να σκοτώσει τον αδερφό μου», είπε η γυναίκα.

Woman cries after brother 'shot' by #ElCajon police https://www.faceboo... https://t.co/ecW3dtqxCm via @FBNewswire pic.twitter.com/rAlouMTIZT

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία εναντίον των αφροαμερικανών, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στις ΗΠΑ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαν Ντιέγκο Καλιφόρνια δολοφονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ