Παπαγιαννίδου: Σοβαρές δυσλειτουργίες στην Τράπεζα Αττικής -Το ταμείο των μηχανικών δεν ακολουθούσε τις συστάσεις της ΤτΕ

Στην Εξεταστική Επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση των δανείων των πολιτικών κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατέθεσε σήμερα (27/9) η Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου.

Η διευθύντρια εποπτείας πιστωτικού συστήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρθηκε στην Τράπεζα Αττικής, κάνοντας λόγο για σοβαρές δυσλειτουργίες σε πολλά επίπεδα στην διοικητική λειτουργία της τράπεζας.

Όπως επεσήμανε η κ. Παπαγιαννίδου, αν και είχαν διαπιστωθεί σοβαρές αδυναμίες στη λειτουργία της Τράπεζας Αττικής, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, που είναι το ταμείο των μηχανικών, δεν ήταν πρόθυμος να ακολουθήσει και να εφαρμόσει τις συστάσεις της ΤτΕ.

«Όταν ο μέτοχος είναι απρόθυμος να συμμορφωθεί με τις συστάσεις, τότε έχουμε πρόβλημα και εμείς και με την εποπτεία. Από το 2012 έως σήμερα η ΤτΕ έχει ασκήσει πιέσεις προς την Τράπεζα Αττικής προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση. Ο μέτοχος ελέγχει τη διοίκηση, είναι υπεύθυνος για ό,τι γίνεται», υποστήριξε.

Η Τράπεζα Αττικής βρέθηκε εκτός των προϋποθέσεων που όριζε η κεντρική τράπεζα και δεν υπήρχε διάθεση εφαρμογής των αλλαγών που είχαν προταθεί, συμπλήρωσε.

Τέλος, η κ. Παπαγιαννίδου υποστήριξε πως ο εσωτερικός έλεγχος της τράπεζας είχε απομονωθεί, καθώς δεν καλείτο από το ΔΣ της Αττικής, τονίζοντας ωστόσο πως η άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει η τράπεζα είναι αναστρέψιμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ