Σύγχυση με τους νέους υπολογισμούς της ΝASA για τις ημερομηνίες των ζωδίων -Εβαλαν ακόμη ένα, τι άλλαξε [εικόνες] - iefimerida.gr

Σύγχυση με τους νέους υπολογισμούς της ΝASA για τις ημερομηνίες των ζωδίων -Εβαλαν ακόμη ένα, τι άλλαξε [εικόνες]

Φωτογραφία: Nasa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο άκουσμα της είδησης ότι η NASA άλλαξε τις ημερομηνίες των ζωδίων, «επειδή ο ουρανός είναι πολύ διαφορετικός σχετικά με 3.000 χρόνια πίσω».

Πολλοί είναι εκείνοι που -χαριτολογώντας- υποστήριξαν ότι κοιμήθηκαν Κριοί και ξύπνησαν Ταύροι, ενώ άλλοι πανικοβλήθηκαν αφού είχαν κάνει τατουάζ με το... ζώδιο τους!

Στη λίστα των «12» προστέθηκε άλλο ένα (ξεχασμένο) ζώδιο, ο Οφιούχος, το οποίο είχε μείνει εκτός χιλιάδες χρόνια πριν και έτσι οι νέες ημερομηνίες διαμορφώθηκαν ως εξής:

Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος: 17 Φεβρουαρίου - 11 Μαρτίου

Ιχθύς: 12 Μαρτίου - 18 Απριλίου

Κριός: 19 Απριλίου - 13 Μαΐου

Ταύρος: 14 Μαΐου - 21 Ιουνίου

Δίδυμος: 22 Ιουνίου - 20 Ιουλίου

Καρκίνος: 21 Ιουλίου - 10 Αυγούστου

Λέων: 11 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος: 17 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου

Ζυγός: 31 Οκτωβρίου - 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός: 24 Νοεμβρίου - 29 Νοεμβρίου

Οφιούχος: 30 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης: 18 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου

Tι συνέβη στην πραγματικότητα

«Δεν αλλάξαμε τα ζώδια, απλώς κάναμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το μόνο που έκανε η NASA ήταν να αναφέρει ότι καθώς ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί, οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στις ίδιες τοποθεσίες που βρίσκονταν χιλιάδες χρόνια πριν», δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της NASA, Λόρι Καντίλο.

«Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή να περιγράψει τους ανθρώπους βασιζόμενη στην ημερομηνία γέννησης τους. Οι άνθρωποι διαβάζουν τις αστρολογικές προβλέψεις και τον ωροσκόπο τους κάθε μέρα στις εφημερίδες σαν να διαβάζουν ιστορίες μυθοπλασίας», έγραψε χαρακτηριστικά η NASA στο spaceplace.nasa.gov.

Σύγχυση με τους νέους υπολογισμούς της ΝASA για τις ημερομηνίες των ζωδίων -Εβαλαν ακόμη ένα, τι άλλαξε [εικόνες] | iefimerida.gr 0



Αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τη NASA στο Twitter, με σκοπό να καθησυχάσει όσους έπαθαν κρίση ταυτότητας από την ξαφνική αλλαγή του ζωδίου τους:

Have you heard that we changed the zodiac signs? Nope, we didn’t…we just did the math. Info: https://t.co/TsBgxmojZZ pic.twitter.com/NQFQ9X68Ba


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζώδια ΟΦΙΟΥΧΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ