ΛεMπρόν Τζέιμς: Φοβάμαι για τα παιδιά μου -Τρέμω μήπως σταματήσει η αστυνομία τον γιο μου

Τον μεγάλο φόβο για τα παιδιά του, εξαιτίας των περιστατικών με πυροβολισμούς αφροαμερικανών από αστυνομικούς, εξομολογήθηκε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο σταρ του NBA δήλωσε ότι δεν θα μετάσχει στη διαμαρτυρία του Κόλιν Καεπέρνικ- αθλητή του αμερικανικού φούτμπολ- κατά της φυλετικής ανισότητας στις ΗΠΑ, ένα κίνημα στο οποίο αθλητές γονατίζουν την ώρα του εθνικού ύμνου πριν από τις αναμετρήσεις.

Παρόλα αυτά, ο παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς παραδέχθηκε ότι ανησυχεί για τα παιδιά του.

«Εχω δύο γιους 12 και 9 ετών και μία κόρη 2 ετών. Κοιτάζω τον γιο μου, που σε τέσσερα χρόνια θα οδηγεί το αυτοκίνητό του και θα μπορεί να φύγει από το σπίτι μόνος του και είναι τρομακτικό να σκέφτομαι ότι μπορεί να σταματήσει η αστυνομία τον γιο μου», είπε ο Τζέιμς.

«Λες στα παιδιά σου να κάνουν αυτό που τους έχεις μάθει, να δείχνουν σεβασμό στην αστυνομία και θα λυθεί το θέμα. Και μετά βλέπεις αυτά τα βίντεο που συνεχίζουν να κυκλοφορείς και είναι μία τρομακτική κατάσταση. Αν ο γιος μου με πάρει τηλέφωνο και μου πει ότι τον σταμάτησαν (σ.σ. η αστυνομία), δεν είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και ότι ο γιος μου θα επιστρέψει στο σπίτι», πρόσθεσε ο σταρ του μπάσκετ.

Οπως παραδέχθηκε, δεν έχει πειστεί ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση για τους αφροαμερικανούς. «Ξέρω ότι τα πράγματα δεν γίνονται σε μία νύχτα, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή. Θέλουμε να συνεχιστεί η συζήτηση», πρόσθεσε.

Φρόντισε να ξεκαθαρίσει όμως ότι τα σχόλιά του δεν είναι μία επίθεση ενάντια στην αστυνομία. «Δεν λέω ότι είναι κακή η αστυνομία. Γιατί δεν είναι. Δεν λέω ότι όλα τα παιδιά ή όλοι οι ενήλικες είναι υπέροχοι, γιατί δεν είναι. Αλλά την ίδια στιγμή, όλες οι ζωές μετράνε. Δεν είναι άσπρο ή μαύρο», τόνισε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ