Προσκλητήριο Τσίπρα σε Κουβέλη, Μαριλίζα και λοιπές δυνάμεις: Ελάτε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Χαρακτήρα προσκλητηρίου σε δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς είχε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη για τον απολογισμό του έργου του στο ευρωκοινοβούλιο.

Με το Φώτη Κουβέλη στην πρώτη σειρά των ακροατών, αρκετούς πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αλλά και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπόυλου παρόντες στην εκδήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθιστώντας την συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων μονόδρομο για την αλλαγή του τοπίου και την άρση του αδιεξόδου.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το επικείμενο συνέδριο του ΣΡΥΙΖΑ ως το πιο σημαντικό γιατί έρχεται μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης από την αριστερά, αλλά και σε κρίσιμη ιστορική καμπή λόγω της τριπλής κρίσης που διέρχεται η Ευρώπη. Παράλληλα, έριξε καρφιά στη Φώφη Γεννηματά ενώ άνοιξε το παράθυρο σε όσους θέλει στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «To Συνέδριο πρέπει να είναι ευκαιρία να ξεκινήσει αυτός ο αναγκαίος διάλογος και να διευρυνθεί. Ξέρω ότι σε αυτό το διάλογο δυστυχώς δεν δύνανται να συμμετάσχουν οι οργανωμένες δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας που έχουν κάνει δυστυχώς αυτοκαταστροφικές πολιτικές επιλογές στοίχισης πίσω από μια ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά του κύριου Μητσοτάκη».

Εσπευσε ωστόσο να υποστηρίξει ότι «υπάρχουν προσωπικότητες του χώρου που θα ήθελαν να λάβουν μέρος για να προσφέρουν» και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση διαλόγου σε αυτούς, λέγοντας πως «από αυτό το κοινό αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περισσεύει κάνεις και καμία». Οπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, «γνωρίζω ότι εκτός από τα κόμματα υπάρχουν οι κοινωνικές δυνάμεις, οι πολιτικές κινήσεις οι προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου που είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο θα ήθελαν να λάβουν μέρος σε ένα τέτοιο γόνιμο διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα χωρίς ιδιοτέλειες και να καταθέσουν την άποψή τους και να προσφέρουν στην μεγάλη αυτή η προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο κρίσιμο στην ιστορία του, παρότι δεν υπάρχουν αγωνίες για «το ποιος θα εκλεγεί» ή το «ποιες τάσεις θα επικρατήσουν».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση που πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Eυρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε δε ότι «οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για μια αλλαγή στην Ευρώπη», γιατί «αν δεν αλλάξει η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι "βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ευρώπης καθώς εξελίσσεται μια καθοριστική αναμέτρηση σε όλα τα επίπεδα, με καθαρό πολιτικό πρόσημο, ο προοδευτικός πόλος από τη μια, ο συντηρητικός και υπερσυνητηρικός από την άλλη". "Γι' αυτό", σημείωσε, "πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στις πολιτικές δυνάμεις της προόδου ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε τόσο κατακερματισμένα όσο κατακερματισμένη είναι και η ΕΕ".

Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σημείο αναφοράς πανευρωπαϊκά στην προσπάθεια αυτή να μην είναι οι δυνάμεις αυτές κατακερματισμένες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ