Κερδοφορία για τον ΟΛΠ το πρώτο εξάμηνο του 2016 -Παρά την απεργία - iefimerida.gr

Κερδοφορία για τον ΟΛΠ το πρώτο εξάμηνο του 2016 -Παρά την απεργία

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κερδοφόρο ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2016 για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, παρά τις μεγάλες σε διάρκεια απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού που κράτησαν 28 μέρες.

Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 5,6% σε 12,7 εκατ. ευρώ από 12,04 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο 2015.

Αυτή η βελτίωση σημειώθηκε παρά τη μείωση των συνολικών εσόδων κατά 5,2% (από 48,7 εκατ. ευρώ το 2015 σε 46,2 εκατ. ευρώ το 2016), που οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες επηρέασαν το σύνολο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού και ανέκοψαν τη μέχρι τότε θετική πορεία των μεγεθών της εταιρείας.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα, την ίδια περίοδο, σημείωσαν μείωση κατά 4,8% (από 45,2 εκατ. ευρώ σε 43,1 εκατ. ευρώ). Αυτή η μεταβολή προήλθε από τη μείωση κατά 8,7% των αμοιβών προσωπικού λόγω των απεργιών.

Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,6 εκατ. ευρώ, αλλά έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από το αποτέλεσμα επίδικων υποθέσεων, που δεν αναμένεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των επομένων χρήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΛΠ Απεργίες κερδοφορία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ