Διαδραστική έκθεση στην Ελευσίνα -Οι κάτοικοι προσφέρουν από μία γλάστρα για την κοινή αυλή [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαδραστική έκθεση στην Ελευσίνα -Οι κάτοικοι προσφέρουν από μία γλάστρα για την κοινή αυλή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ονομάζεται Growing ground και είναι ένα διαδραστικό project που καλεί τους κατοίκους της Ελευσίνας να συμμετέχουν στην δημιουργία μιας κοινής αυλής, στον εξωτερικό χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Αυτο που πρέπει να κάνουν είναι να παραχωρήσουν ένα από τα φυτά της δικής τους αυλής και σε αντάλλαγμα δέχονται ένα σχέδιο με ασβέστη στο πεζοδρόμιο μπροστά από την εξώπορτά τους, εμπνευσμένο και φτιαγμένο ειδικά για τους κατοίκους, από την εικαστικό Μαρία Οικονομοπούλου.

Τα φυτά που θα συγκεντρωθούν θα τοποθετηθούν σε γλάστρες ειδικά σχεδιασμένες με το όνομα του δωρητή και την διεύθυνση της κατοικίας του.
Σχέδια αντίστοιχα με αυτά που θα φτιαχτούν στο πεζοδρόμιο μπροστά από κάθε πόρτα-δωρητή, θα γίνουν και στην αυλή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού για να οριοθετήσουν την κοινή αυλή.

Διαδραστική έκθεση στην Ελευσίνα -Οι κάτοικοι προσφέρουν από μία γλάστρα για την κοινή αυλή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η εικαστικός Μαρία Οικονομοπούλου παράλληλα με την ανταλλαγή των φυτών και των σχεδίων στο πεζοδρόμιο συζητά καθ’ όλη την διάρκεια του project με κατοίκους της πόλης, μικρούς και μεγάλους και καταγράφει τις πληροφορίες, τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς γύρω απ’ αυτές τις έννοιες σε ένα βίντεο που θα προβληθεί στην κοινή αυλή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στα πλαίσια της ημερίδας.

Διαδραστική έκθεση στην Ελευσίνα -Οι κάτοικοι προσφέρουν από μία γλάστρα για την κοινή αυλή [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το project βασίζεται στην προσωπική επαφή της εικαστικού με τους κατοίκους της Ελευσίνας και στο ενδιαφέρον για την ιστορία της πόλης μέσα από προσωπικές αφηγήσεις.
Θίγει έννοιες όπως αυτές της φροντίδας, του δανεισμού, της προσφοράς, του δώρου και δημιουργεί ένα μέρος για ανταλλαγή σκέψεων πάνω στον δημόσιο χώρο και την επίδραση που έχει η μορφή της κατοικίας στην συνοχή μιας κοινότητας, χρησιμοποιώντας το πράσινο στις σύγχρονες πόλεις.

Διαδραστική έκθεση στην Ελευσίνα -Οι κάτοικοι προσφέρουν από μία γλάστρα για την κοινή αυλή [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο τίτλος του αναφέρεται κυριολεκτικά σε ένα κομμάτι γης που καλλιεργείται αλλά και μεταφορικά στον χώρο που μπορούμε να καλλιεργήσουμε μεταξύ μας.

Η εικαστική έκθεση ανοίγει για το κοινό την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας και διαρκεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Διαδραστική έκθεση στην Ελευσίνα -Οι κάτοικοι προσφέρουν από μία γλάστρα για την κοινή αυλή [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνοδευτούν από μια ημερίδα με θέμα την κοινή χρήση του δημόσιου χώρου στις σύγχρονες πόλεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ