Stern: «Οι Έλληνες κάνουν αιματηρές θυσίες, πληρώνουν βαρύ λογαριασμό» - iefimerida.gr

Stern: «Οι Έλληνες κάνουν αιματηρές θυσίες, πληρώνουν βαρύ λογαριασμό»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σκεφτήκατε ποτέ να ήσασταν Έλληνας; Ή Πορτογάλος; Ή Ιρλανδός; Πώς θα νιώθαμε, αν εμείς ως Γερμανοί έπρεπε να ζήσουμε με περικοπές στον κρατικό μας προϋπολογισμό, τέτοιες που απαιτούμε από τις χώρες που διέρχονται κρίση;».

Έτσι ξεκινάει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Stern, με τίτλο «Δείτε πώς κάνουν οικονομία», το οποίο θέλει να δέιξει ότι η οικονομία της Ευρώπης δεν θα ξαναγίνει ποτέ έτσι όπως την έιχαμε συνηθίσει.

Το άρθρο κάνει λόγο για την πρόσφατη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η Ευρώπη «θα τιμωρεί αυστηρά τους δημοσιονομικούς παραβάτες», αναφέρει και συμπληρώνει: «Αλλά θα παρέμενε η Άνγκελα Μέρκελ καγκελάριος, αν περικόπτονταν οι συντάξεις, αυξάνονταν οι φόροι και απολύονταν δημόσιοι υπάλληλοι;»

«O Έλληνας αυτή τη στιγμή εκείνο που πρέπει κυρίως να κάνει κανείς είναι να πληρώνει», σημειώνει το περιοδικό, ενώ περιγράφει την αύξηση φόρων στη χώρα μας και προσθέτει ότι «Ιδιαίτερο πλήγμα έχουν δεχτεί οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχασαν περίπου το ένα πέμπτο των αποδοχών τους».

Στη συνέχεια, κάνει ένα υποθετικό σενάριο για το τι θα συνέβαινε στην Γερμανία αν επιβάλλονταν ανάλογα οικονομικά μέτρα.

«Για τη Γερμανία κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι: Ένας διοικητικός υπάλληλος με μισθό 2.032 ευρώ μεικτά θα έχανε 406 ευρώ το μήνα. Ο μέσος συνταξιούχος, που κατέβαλε 45 χρόνια εισφορές, θα έπρεπε στα δυτικά κρατίδια να χάσει 245 ευρώ και στα πρώην ανατολικά 217 ευρώ το μήνα... Ένα πακέτο λιτότητας τέτοιου μεγέθους θα σήμαινε για τους Γερμανούς ότι μέσα σε δύο χρόνια το κράτος περικόπτει 480 δις ευρώ, δηλαδή το ένα πέμπτο των ετήσιων δαπανών της κεντρικής κυβέρνησης, των κρατιδίων, των κοινοτήτων και της κοινωνικής πρόνοιας.» και συμπληρώνει ότι «Ακούγεται τρομερό. Αλλά οι ελληνικές συνθήκες διαφέρουν από τις δικές μας. Ο δημόσιος τομέας είναι πολύ μεγαλύτερος από τον γερμανικό, γι' αυτό και μειώνεται δραστικά»

«Οι Έλληνες κάνουν αιματηρές οικονομίες», καταλήγει το άρθρο προσθέτοντας ότι «Τώρα οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό, που είναι βαρύς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ