Θεσσαλονίκη: Στα όριά τους οι επιχειρηματίες από την επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Στα όριά τους οι επιχειρηματίες από την επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με την ακινησία των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ)- "Νέοι Ορίζοντες".

Όπως επισημαίνουν, "η τοπική οικονομία στην πόλη είναι στα όρια της διάλυσης, λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ".

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΘ χαρακτηρίζει "εκκωφαντική τη σιωπή των αρμοδίων, εκείνων που οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που πλήττει ανεπανόρθωτα επιχειρήσεις και εργαζόμενους", κάνει λόγο για "απόγνωση" των εργαζομένων, οι οποίοι - όπως αναφέρεται - δυσκολεύονται να προσέλθουν στις δουλειές τους, αφού, ή δεν έχουν μεταφορικό μέσο, ή και δεν μπορούν να μετακινούνται με ταξί και έτσι πολλές επιχειρήσεις αναγκάζονται σήμερα να υπολειτουργούν.

Ο ΣΕΘ, ζητά να δοθεί λύση πρωτίστως στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να διεξάγουν έναν ουσιαστικό διάλογο για την "πρωτοτυπία της Θεσσαλονίκης να διαθέτει μόνο ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, καθιστώντας την πόλη όμηρο μιας ιδιότυπης ιδιωτικής, πλην όμως επιχορηγούμενης από το Ελληνικό Δημόσιο, επιχείρησης η οποία μάλιστα κινείται στο χώρο άνευ ανταγωνισμού".

Καταλήγοντας, ο ΣΕΘ καλεί την κυβέρνηση "να σταματήσει να κρύβεται πίσω από εύθραυστες δικαιολογίες ρίχνοντας τη μπάλα στην εξέδρα και αποποιούμενη όλων των ευθυνών".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεσσαλονίκη επιχειρηματίες ΟΑΣΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ