Καρέ-καρέ οι ανασκαφές για την εύρεση οστών του μικρού Μπεν [εικόνες]

Ξεκίνησαν σήμερα στην Κω οι ανασκαφές για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε στο νησί πριν από 25 χρόνια, σε ηλικία μόλις 21 μηνών.

Η Αστυνομία του Νοτίου Γιορκσάιρ ξεκίνησε σήμερα την εκσκαφή ενός οικοπέδου στο νησί της Κω, πολύ κοντά στο σημείο που ήταν το σπίτι, όπου παραθέριζε τότε η οικογένεια του μικρού Μπεν.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την έναρξη της επιχείρησης «υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε αρκετές περιπτώσεις οστά στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη. Εάν εξευρεθούν ασυνήθιστα στοιχεία, τότε θα σταλούν στο εργαστήριο για ιατροδικαστική ανάλυση».

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν αρχικά σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στην Κω. «Η διαδικασία θα είναι επίπονη, και η πρώτη ανασκαφή μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 12 ημέρες», ανέφερε η Αστυνομία.

«Η Αστυνομία αναμένει να εντοπίσει εκατοντάδες κόκαλα στο χωράφι όπου ξεκινούν οι ανασκαφές για την υπόθεση του Μικρού Μπεν», σημείωσε η βρετανική Mirror, που έχει τοποθετήσει πρώτο το θέμα στην ηλεκτρονική της σελίδα

Πώς προέκυψε το σενάριο του δυστυχήματος

Το συγκεκριμένο σενάριο εξετάστηκε και το 2012, όταν ο χειριστής εκσκαφέα, Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, είχε πει ότι την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση, είχε σκάψει ένα βαθύ χαντάκι, σε απόσταση 15 μέτρων από το σημείο στο οποίο χάθηκαν τα ίχνη του Μπεν.

Τέσσερα χρόνια μετά, ένας αγνώστων στοιχείων μάρτυρας, υποστήριξε ότι ο Μπάρκας ήταν αυτός που άθελα του σκότωσε το μικρό αγόρι.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν φίλος του Κ. Μπάρκα και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι τον είδε «ιδρωμένο και να τρέμει» μετά την επιστροφή του από το αστυνομικό τμήμα που είχε πάει να καταθέσει την ημέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κως ανασκαφές μικρός Μπεν Μπεν Νίνταμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ