Το πράσινο φως για «κούρεμα» από τους προμηθευτές θα κρίνει το σχέδιο διάσωσης της Μαρινοπούλος - iefimerida.gr

Το πράσινο φως για «κούρεμα» από τους προμηθευτές θα κρίνει το σχέδιο διάσωσης της Μαρινοπούλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» από τους προμηθευτές για να προχωρήσει το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας περιμένει σήμερα η Μαρινόπουλος, καθώς εκπνέει η ολιγοήμερη προθεσμία που τους έχει δοθεί προκειμένου να αποδεχτούν το «κούρεμα» των οφειλών τους κατά 50%.

Η συναίνεση των πιστωτών στη ρύθμιση οφειλών είναι κομβικής σημασίας για την ολοκλήρωση του σχεδίου εξυγίανσης αφού προϋποθέση είναι το 60% να δώσει τη συγκατάθεσή επί της συμφωνίας ώστε να κατατεθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο αρμόδιο δικαστήριο για έγκριση. Ηδη οι προμηθευτές της Μαρινοπούλος έχουν στα χέρια τους επιστολή της PWC με την οποία ζητείται η συγκατάθεσή τους μέχρι σήμερα. Στην επιστολή αναφέρεται ρητά η δέσμευση ότι αμέσως μόλις εγκριθεί η συμφωνία εξυγίανσης και ολοκληρωθεί το σχέδιο διάσωσης από την Σκλαβενίτης θα εξοφληθεί το 50% των απαιτήσεων τους.

Όπως αναφέρεται στην ενημερωτική επιστολή προς τους προμηθευτές για τις βασικές αρχές του σχεδίου διάσωσης, η νέα εταιρεία, στην οποία θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν, θα καταβάλει άμεσα μετά την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και την ολοκλήρωση της συναλλαγής «τα μεταφερόμενα υπόλοιπα των προμηθευτών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών».

Η αποπληρωμή θα αφορά στο 50% των απαιτήσεων, με βάση τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης. Για την εξόφλησή τους θα χρησιμοποιηθεί, όπως αναφέρει η ενημερωτική επιστολή, το νέο ομολογιακό δάνειο, ύψους 362 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τις τράπεζες με εγγύηση της Σκλαβενίτης και τα 125 εκατ. ευρώ που θα βάλει στη νέα εταιρεία συνολικά η Σκλαβενίτης.

Στο χρονικό διάστημα 26.9.2016 - 28.9.2016 η τελική μορφή της συμφωνίας εξυγίανσης, όπως θα έχει υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη, θα αναρτηθεί σε ασφαλή ιστοσελίδα και οι προμηθευτές καλούνται-εφόσον συναινούν στις βασικές αρχές της συμφωνίας εξυγίανσης, με βάση την επιστολή, να ενημερωθούν σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα για να αναζητήσουν την τελική μορφή της συμφωνίας.

Στη συνέχεια θα προσέλθουν σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο για υπογραφή της, όπως αυτό απαιτείται από τον νόμο, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή των συμφωνιών εξυγίανσης ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου έως τις 30/9/2016

Πάντως και - παρά το γεγονός ότι το κούρεμα θα είναι οριζόντιο, καθώς το αρχικό σχέδιο για κλιμακωτές διαγραφές ανάλογα με το ύψος των οφειλών, δεν προχώρησε λόγω τεχνικών και νομικών δυσκολιών- θεωρείται εφικτή η συναίνεση του 60%. Και αυτό γιατί ενδεχόμενη απόρριψη του σχεδίου εξυγίανσης θα προκαλέσει σοβαρότατες αναταράξεις στην αγορά, θα οδηγήσει στην ανεργία περίπου 12.000 εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος ενώ χιλιάδες προμηθευτές θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρινόπουλος προμηθευτές εξυγίανση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ