Η νεαρότερη γυναίκα πιλότος στον κόσμο -Μόλις 26 ετών [εικόνες] - iefimerida.gr

Η νεαρότερη γυναίκα πιλότος στον κόσμο -Μόλις 26 ετών [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: easyJet/PA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία Βρετανίδα μόλις 26 ετών θεωρείται ότι είναι η νεότερη γυναίκα κυβερνήτης σε εμπορικές πτήσεις.

Πρόκειται για την Κέιτ ΜακΓουίλιαμς, από το Κάρλαϊλ η οποία αποκάλυψε ότι δέχεται διαρκώς ερωτήσεις για την ηλικία της τόσο από συναδέλφους και μέλη του πληρώματος, όσο και από επιβάτες, οι οποίοι εκπλήσσονται και εντυπωσιάζονται μόλις τους δώσει την απάντηση.

Η ΜακΓουίλιαμς ξεκίνησε να πετάει στα 13 της,ενώ στα 19 της χρόνια μπήκε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης της αεροπορίας. Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2011 ξεκίνησε να συνεργάζεται με την easyJet. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα από εκπρόσωπο της εταιρίας, η ΜακΓουίλιαμς είναι πιθανότατα η πιο νεαρή κυβερνήτης εμπορικής πτήσης.

«Προσωπικά, δεν νομίζω ότι η ηλικία μου έχει σημασία. Πέρασα την ίδια εκπαίδευση και τα ίδια μαθήματα για κυβερνήτες όπως κάθε άλλος κυβερνήτης, έτσι απέδειξα ότι είμαι ικανή άσχετα με την ηλικία μου. Πλέον με ρωτούν πόσο χρονών είμαι σχεδόν σε καθημερινή βάση, κάτι που δεν συνέβαινε ότι ήμουν συγκυβερνήτης», δηλώνει η ΜακΓουίλιαμς που πετάει αεροπλάνα Airbus A319 και A320 και κάνει πτήσεις σε περίπου 100 προορισμούς.

Η νεαρότερη γυναίκα πιλότος στον κόσμο -Μόλις 26 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: easyJet/PA

Παράλληλα, η 26χρονη, που πλέον δηλώνει περήφανη που κατάφερε να γίνει κυβερνήτης, εξηγεί ότι στο παρελθόν πίστευε ότι αυτό δεν θα ήταν επιλογή.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο Guardian, πέρυσι μόνο το 5% των πιλότων σε εμπορικές πτήσεις ήταν γυναίκες, ενώ η easyJet ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της να διπλασιάσει το ποσοστό των γυναικών στους νεοεισερχόμενους στο 12% μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, η ΜακΓουίλιαμς πέταξε από το Γκάτγουικ στην Μάλτα μαζί με τον Λουκ Έλσγουορθ που πριν λίγο καιρό ανακηρύχτηκε ο νεότερος πιλότος του Ηνωμένου Βασιλείου μόλις στα 19 του χρόνια.

Η νεαρότερη γυναίκα πιλότος στον κόσμο -Μόλις 26 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πάντως, την πρωτιά του νεότερου ανθρώπου που έγινε κυβερνήτης έχει ο Μάικ Κρόλι από τη Φλόριντας, ο οποίος τα κατάφερε το 2012 στα 24 του χρόνια. Ο Κρόλι πετάει Boeing 737από το Μαϊάμι στην Κούβα.

Η νεαρότερη γυναίκα πιλότος στον κόσμο -Μόλις 26 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ