Πώς το dress code γραφείων που απαιτεί ψηλοτάκουνα προκαλεί ζημιές εκατομμυρίων - iefimerida.gr

Πώς το dress code γραφείων που απαιτεί ψηλοτάκουνα προκαλεί ζημιές εκατομμυρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναγκασμένες να φορούν μόνο τακούνια είναι οι εργαζόμενες στην Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα της νομικής εταιρίας «Slater and Gordon».

Η έρευνα διεξήχθη σε 2.000 υπαλλήλους με το αποτέλεσμα να δείχνει ότι οι περισσότεροι εργοδότες ζητούν από τις γυναίκες στην εταιρία τους να είναι πάντα στην τρίχα, φορώντας ψηλοτάκουνα, φούστες και έχοντας περιποιημένο μακιγιάζ.

Πώς το dress code γραφείων που απαιτεί ψηλοτάκουνα προκαλεί ζημιές εκατομμυρίων | iefimerida.gr 0

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Russian Today μία στις πέντε γυναίκες υπαλλήλους αναγκάζεται να προσέχει περισσότερο από όσο η ίδια θα ήθελε την εμφάνισή της επειδή αυτό απαιτούν οι εργοδότες τους.

Ωστόσο, η τρελή απαίτηση των Βρετανών έχει εν τέλει κακό αντίκτυπο και στους εργοδότες, οι οποίοι πληρώνουν κατά μέσο όρο 260 εκατομμύρια το χρόνο εξαιτίας της αναρρωτικής άδειας που παίρνουν οι γυναίκες με δικαιολογία τη «σωματική επιβάρυνση».

Πώς το dress code γραφείων που απαιτεί ψηλοτάκουνα προκαλεί ζημιές εκατομμυρίων | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με Βρετανική έρευνα (σχετική με την επίδραση που έχει του dress code στον χώρο εργασίας), τα ψηλοτάκουνα θα φέρουν ένα νέο «κύμα» γυναικών με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω αυτών, κάτι που θα κοστίσει ακριβά και στις εταιρίες.
«Το να φοράει μία γυναίκα συνεχώς τακούνια, έχει ως αποτέλεσμα στο να μην μπορεί να αναπνέει κανονικά και να παίρνει μερικές φορές λάθος αποφάσεις αν αυτά την πιέζουν», ανέφερε στο BBC, ειδικός κ. Σέβελ.

Συγκεκριμένα, ο λόγος που το θέμα έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις είναι διότι, 1 στις 10 γυναίκες δήλωσε ότι οι προϊστάμενοί τους τις αναγκάζουν να φορούν ψηλοτάκουνα και κοντές φούστες όταν έρχονται σε επαφή με πελάτες, καθώς έτσι μπορούν να πετύχουν πιο εύκολα τον επαγγελματικό τους στόχο. Επιπλέον, το 1/3 των γυναικών τονίζουν ότι οι εργοδότες τους τους πρότειναν να αλλάξουν την εμφάνισή τους για το καλό του εργασιακού τους περιβάλλοντος.

Πώς το dress code γραφείων που απαιτεί ψηλοτάκουνα προκαλεί ζημιές εκατομμυρίων | iefimerida.gr 2

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρας που η έρευνα θέλεις τους μισούς άνδρες να δηλώνουν ότι ποτέ δεν τους έγινε κάποια παρατήρηση ή υπόδειξη για την εμφάνισή τους στον χώρο εργασίας.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψηλοτάκουνα εργοδότης έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ