Τηλεοπτικές άδειες: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πρώτη δόση, στη σκιά της υπόθεσης Καλογρίτσα - iefimerida.gr

Τηλεοπτικές άδειες: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πρώτη δόση, στη σκιά της υπόθεσης Καλογρίτσα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης από τις τρεις δόσεις για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου λήγει σήμερα το απόγευμα, στις 7 μ.μ.

Εν πολλοίς, αυτό θα κρίνει εάν οι προσωρινοί υπερθεματιστές του διαγωνισμού θα συνεχίσουν ή θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση. ​Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος, «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».

Ηδη πάντως από την Παρασκευή το πρωί η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Για τη δεύτερη άδεια έχει «υπερθεματίσει» προσωρινά το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 25.300.000 ευρώ (το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς).

Τέλος, το σχήμα συμφερόντων Καλογρίτσα θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

Περιμένοντας τις κινήσεις Καλογρίτσα μετά τις αποκαλύψεις
Με πόρισμα του το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, αποκαλύπτει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγος του απέκρυπταν δεκάδες εκατομμύρια για περισσότερα από 11 χρόνια στις φορολογικές δηλώσεις τους. Μάλιστα, στα εισοδήματά τους για 11 χρόνια δήλωναν ότι ζούσαν με 300 ευρώ τον μήνα (!), ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους είχαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Κληρώνει» για τις άδειες - Αγωνία για το ΣτΕ
Ο χρόνος μετράει πια αντίστροφα για τη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο και θα κρίνει τη Συνταγματικότητα ή μη του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται πως στις 30 Σεπτεμβρίου οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του συνταγματικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αντιδράσεις από τα κόμματα
Ήδη η ΝΔ, δια των βουλευτών της που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ για την υπόθεση της Attica Bank και τη δανειοδότηση Καλογρίτσα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «τα στοιχεία, από τα οποία αναδύεται έντονη οσμή διαπλοκής προϋπήρχαν. Αφορούν τον νόμο Παππά, τη μεθόδευση του διαγωνισμού- παρωδία, τα πόθεν έσχες, την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης για εξηγήσεις στη Βουλή».

«Το να υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπερθεματιστές που δεν έχουν ένα ευρώ, την παραμικρή περιουσία, δεν έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές, δεν έχουν δυνατότητα προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό χωρίς ένα περιουσιακό στοιχείο άλλα μόνο με δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τρίτων, αυτό είναι μέγα σκάνδαλο και αυτό πρέπει να διερευνηθεί» τόνισε από μεριάς του την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου για την κατάθεση της μήνυσης.

«Αυτοί που επένδυσαν στο ‘‘ηθικό πλεονέκτημα’’ της Αριστεράς, εξαπατήθηκαν. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε πως η κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι «η ΣΥΡΙΖΑ bank χρηματοδοτεί το ΣΥΡΙΖΑ channel» μολονότι «κάνει τους γνωρίζοντες από τα τραπεζικά τεκταινόμενα να γελάνε μέχρι δακρύων, δυστυχώς δείχνει ότι η αντιπολίτευση συνεχίζει να υπερασπίζεται μέχρι τελικής πτώσης τα συμφέροντα των υφιστάμενων μιντιαρχών».

«Ένας εργολάβος, φίλος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χειροκροτεί από την πρώτη σειρά τον μεγάλο καναλάρχη Ν. Παππά που μιλά για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ύστερα από λίγες μέρες ο εργολάβος, με δάνεια και εγγυήσεις από τράπεζα υπό κυβερνητικό έλεγχο παίρνει κανάλι. Σήμερα αποκαλύπτεται από το Πρώτο Θέμα, ότι ο φίλος εργολάβος – καναλάρχης, δηλώνει ότι ζει στα όρια της φτώχειας και παίρνει κι επιστροφή από την εφορία! Πόση υποκρισία πια; Και πόση κοροϊδία μπορούν να ανεχθούν όσοι ακόμη τους στηρίζουν;» διερωτάται με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ